Kada verta tuoktis?

Kai vedame (tekame) pirmą kartą gyvenime, dažnai manome, kad sukurti darniai šeimai pakanka meilės ir romantikos. Jei ruošiamės tekėti antrą kartą, suvokiame, kad viskas ne taip paprasta. Taigi ką turėtumėte žinoti prieš apsispręsdami, ar kurti šeimą.

Pirmiausia turite paklausti saves, kodėl Jūs vedate (tekate) būtent TĄ žmogų. Sakysite, kad ją (jį) mylite? Ar tikrai tai nėra susižavėjimas? Paklauskite saves, kodėl ją (jį)? Ji graži? Bet yra daug gražių merginų pasaulyje. Jis protingas? Bet yra daug protingų vyrų pasaulyje. Taigi suraskite bent vieną bruožą, kurį turi tik Jūsų būsimas sutuoktinis ir neturi niekas kitas (bent jau Jums neteko sutikti). Jei negalite to padaryti – santuokai dar per anksti.

Blogiausia priežastis kurti šeimą – aplinkinių požiūris. Mažiau klausykite, ką kalba kiti. Jei turite bent menkiausią abejonę, neverta skubėti.

Paklauskite saves, ar Jūs pasiryžęs būti vyru ar žmona savo išrinktajam. Bendrauti, net ir labai ilgą laiką, yra ne tas pats, kas būti vyru ar žmojna. Aptarkite su savo mylimuoju svarbiausius buitinius klausimus. Juk nenorėtumėte, kad tik po vestuvių paaiškėtų, kad Jūs visiškai skirtingai suprantate santuoką ir pasidalinimą vaidmenimis. Santuoka reikalauja kur kas daugiau dėmesio ir atsakomybės nei draugystė. Juk ketinate sujungti savo gyvenimus.

Dar prieš santuoką aptarkite finansinius klausimus. Jeigu turite kokių nors skolų, turite iš anksto apie tai pranešti savo būsimam sutuoktiniui. Jeigu tai nebe pirma santuoka, aptarkite, kiek lėšų ir kaip dažnai skirsite savo vaikams iš pirmų santuokų.

Atsakykite sau į klasuimą, ar norite būti su savo gyvenimo draugu iki mirties. Ištikimybė – labai svarbus darnios santuokos komponentas.

Atkreipkite dėmesį į tas Jūsų mylimojo savybes, kurios Jus erzina, pavyzdžiui, netvarkingumas. Ar galite su jomis susigyventi? Jei ne, gerai pagalvokite, ar norite sieti gyvenimą su šiuo žmogumi.