Kūno baletas: nauja fitneso kryptis

Ar kada nors svajojote tapti balerina? Ką gi, jūsų svajonė įgyvendinama. Suprantama, teatre nešoksite, tačiau galėsite didžiuotis liekna figūra ir lengva eisena! Čia jums padės nauja fitneso kryptis – kūno baletas.

Kūno baletas skirtas toms, kurios nori būti lieknos ir turėti dailias kojas. Kuri moteris nenori atrodyti grakšti ir liekna? Gerai sukurta metodika kiekvienai bet kokio amžiaus moteriai leis įgyti dailią laikyseną, ji taps liekna, pasitempusia, lanksčia, plastiškų moteriškų formų ir, tuo pačiu, jos raumenys bus gerai ištreniruoti.

Užsiimdama “adaptuota” choreografija jūs gražiai ir teisingai lieknėsite, nes atlikdama baleto pratimus reikiamose pozicijose ir pozose savo raumenis tempsite, o organizmas greitai degins riebalus.

Šiuos pratimus nėra sunku atlikti, nes pratimai atliekami “palengvintais” judesiais. Figūra pasitemps, o raumenys treniruosis nedidėjant jų apimčiai. Vadinasi, figūra taps moteriškesne ir lieknesne, nugara lankstesne, o galūnės – ilgesnėmis. Baletinė choreografija lavina kraujagyslių ir stuburo lankstumą, formuoja gražią laikyseną, moko kūno valdymo meno.

Kūno baleto treniruočių kursas tinka bet kokio amžiaus, sudėjimo ir pasiruošimo žmonėms. Kurso tikslas – sveikata, grožis, gera nuotaika.

Kuo naudingos reguliarios kūno baleto treniruotės?

Reguliarios kūno baleto treniruotės užtikrins tiesią nugarą ir lygią gražią eiseną. Jūsų raumenys pastoviai bus įsitempę, todėl neleis kauptis riebalams. Be to, fitnesas pagal klasikinę muziką jums suteiks emocinį ir estetinį malonumą.

Kam reikalingas “pasitempimas”?

“Pasitempimas” tarp savo išore ir grožiu besirūpinančių žmonių madingu tapo ne šiaip sau. Juk pasitempimas – pagrindinė lieknumo ir grakštumo sąlyga. Tam reikia sistemingai atlikinėti temimo pratimus (tiek ant grindų, tiek ir prie sienelės).

Choreografiniai pratimai skirti raumenų ir kaulinio skeleto tempimui. Ilgai šokantys profesionalai pasižymi lieknumu, plonomis galūnėmis, ilgu kaklu.

Kūno baleto kursas – tai gerai pritaikytas pratimų kompleksas, kurį sudaro choreografiniai “pa” prie sienelės, baletinė gimnastika, tempimo pratimai, lengvi šuoliukai, jėgos pratimai, skirti teisingam raumenų treniravimui be jų apimties didėjimo.

Čia taip pat įeina ir šokių kombinacijos bei etiudai plastiškumo lavinimui. Jie skirti raumenų apšilimui ir kraujagyslių tamprumo gerinimui. Įeina ir pratimai riebalinių sankaupų deginimui. Po baletinės gimnastikos tinka pratimai su lazda. Jie skirti ištvermei ir raumenų tempimui.