Pabūkim atskirai…

Seksologai įvardija daugybę seksualinio išsiskyrimo priežasčių. Tai gali būti tokios buitinės priežastys, kaip komandiruotė, darbas pagal sutartį kitoje vietoje ar šalyje ir pan.

Tačiau kartais ir patys partneriai nutaria pagyventi atskirai. Taip dažniausiai nutinka, jei abu jaučia, kad įgriso vienas kitam, pradedama jausti seksualinė monotonija.

Vieniems išsiskyrimas tik sustiprina meilę ir prisirišimą, nes atitolę vienas nuo kito jie dar labiau pajunta, kaip reikalingi vienas kitam ir koks tuščias gyvenimas tampa be mylimo žmogaus. Kitus greit pagauna naujo gyvenimo verpetas, naujos pažintys ir buvęs partneris greitai užmirštamas, o meilė ir buvusi seksualinė trauka tarp jų užgęsta.

Tačiau, kaip ten bebūtų, dauguma seksologų tvirtina, kad bet kuriuo atveju ilgas išsiskyrimas meilei ir šeimai, jos stabilumui pavojingas, ypač tose šeimose, kur priprasta prie tam tikro intymaus gyvenimo ritmo. Ilgalaikis seksualinis susilaikymas ir dėl to atsiradusi seksualinė įtampa palyginti lengvai gali nukreipti seksualinę energiją į kitą žmogų. Seksologijoje trumpalaikis išsiskyrimas kartais taikomas kaip priemonė gydyti kai kuriuos kilusius seksualinius sutrikimus.