Psichologo komentaras: grįžau iš atostogų, o mano draugas – dingęs

Sveiki. Tiesiog nežinau, ką daryti. Gyvenom su draugu 5 metus. Buvau išvažiavusi atostogų 2 savaitėm, kai grįžau jo neberadau. Jis išsikraustė nieko man net nepasakęs. Baigiu išprotėti, net nebežinau kur ir kreiptis.

Psichologo atsakymas

Visų pirma norėčiau pasakyti, kad labai Jus užjaučiu dėl to, kas nutiko. Tai ką aprašėte laiške iš tiesų sukrečia. Nežinant visos istorijos Jūsų draugo veiksmai yra sunkiai paaiškinami, tačiau akivaizdu, kad ir Jums jie buvo pakankamai netikėti bei nepaprastai skaudūs.

Gyvenime paprastai visuomet ieškome logiško paaiškinimo, planuojame savo gyvenimą į priekį, todėl mums brangių žmonių neprognozuojami ir drastiški poelgiai negali nežeisti. Susidūrus su tuo, gali atrodyti, kad visas gyvenimas slysta iš po kojų, o Jūs pati nebekontroliuojate nei savo gyvenimo nei savęs.

Šiuo sunkiu metu Jums gali labai praversi ne tik artimųjų, draugų palaikymas, tačiau ir profesionali parama. Galite kreiptis į savo gyvenamosios vietos psichikos sveikatos centrą, privatų psichikos sveikatos specialistą arba paskambinti nemokamu ir anoniminiu emocinės paramos telefonu Jaunimo linijos savanoriams, tel. 8 800 28888.

Siūlyčiau Jums pirmiausia pasistengti atgauti šiokį tokį pusiausvyros jausmą. Jausmą, kad galite savo gyvenime vėl įvesti bent kažkiek tvarkos ir kol kas atidėti bet kokių kitų reikšmingų sprendimų priėmimą. Linkiu Jums, jog ilgainiui šį šokiruojanti patirtis įgautų tam tikrą paaiškinimą bei prasmę Jūsų gyvenime.

Sėkmės ir ištvermės, Eglė

Visi čia publikuojami atsakymai yra tik informacinio ir šviečiamojo pobūdžio ir neatstoja psichologinio įvertinimo ar konsultavimo.

Comments are closed.