Metus gyvenu su vaikinu. Tačiau jaučiu, kad jis per daug įprato gyventi patogiai – aš jį nuvežu į darbą, gyvename mano bute, kas rytą turiu laukti, kol jis susiruoš. Jaučiu, kad tik aš juo rūpinuosi, o rūpesčio manimi nesulaukiu. Kaip pakeisti situaciją?

Manau, kad santykius pakeisti bus labai sunku. Nes jie tenkina Jūsų draugą, bet netenkina Jūsų. Taigi, klausimas – kodėl draugas turėtų keistis, juk jam gerai. Įkalbinėjimai ar barniai čia irgi nieko nepakeis, nes draugas visada galės atsakyti – tu pasikeitei, anksčiau buvai kitokia.

Siūlyčiau pradėti santykių keitimą aiškiau apibrėžiant savo pageidavimus. Tiksliai juos nusakyti ir nerodant pykčio įgyvendinti. Pvz. draugą pavėžėti iki darbo priimtina, laukti kol jį reikės vežti – ne. Taigi, pasakykit, kad Jums reikia būti darbe 15 min. anksčiau ir klauskit, ar važiuos su jumis. Jei jam netinka, gali važiuoti vienas. Iniciatyva kur nors išsivesti šiuo atveju netinka. Siūlau tiesiog pranešti, kad eisite į teatrą, kiną, pas draugę. Paklauskite, ar eis kartu. Jei nenori – jo valia, einate viena ir nerodote dėl to pykčio. Tokia elgesio stategija per 3-6 mėnesius gali pakeisti Jūsų santykius.

Na o jeigu viskas liks taip pat, Jums vertėtų pagalvoti, ar tai tikrai tas vyras, kurio Jums reikia.

Comments are closed.