Suderinamumas – kas tai?

Pastaruoju metu labai daug kalbama apie poroje gyvenančių asmenų suderinamumą. Jis vadinamas kertiniu ilgo ir laimingo gyvenimo meilėje akmeniu.

Suderinamumas reiškia, kad jūs ir jūsų partneris turite panašias svajones ir tikslus bei renkatės panašius kelius, kaip to pasiekti. Kiekviena draugystė turi turėti konkrečią augimo kryptį. Jeigu du žmonės neauga drauge, labai tikėtina, kad ilgainiui meilė bus sudraskyta laiko išbandymų.

Suderinamumas nereiškia, jog jūs ir jūsų partneris turite galvoti bei elgtis identiškai. Skirtumai tokiais atvejais ir yra tas aspektas, kuris sukuria patrauklumą. Priešingu atveju, labai panašiems žmonėms ilgainiui pasidarytų tiesiog nuobodu. Žinoma, jeigu skirtumai yra pernelyg dideli, gana greitai gali kilti įvairių konfliktų, nesutarimų. Taip kur kas sunkiau puoselėti bendravimą ir gyventi harmoningai.

Dviems žmonėms nederant vienam su kitu, jų santykių ateitis tampa itin miglota. Meilė ir suderinamumas turi eiti koja kojon. Tik taip draugystė gali klostytis ir augti. Paskaičiuota, jog maždaug 10-20 proc. visų santuokų nutrūksta, jeigu dar santykių pradžioje buvo išryškėjęs dviejų partnerių nesusiderinimas.

Kai du žmonės auga ta pačia kryptimi bei dalinasi vienoda gyvenimo vizija, jie natūraliai, be jokios prievartos ir stūmimo vienas kitą papildo. Tų pačių poreikių siekiai kartu sukuria ir jaudulį bei aistrą. Beje, santykių pradžioje būtent pastarojo aspekto veikiamos poros sutaria itin harmoningai. Tačiau tik patikrinus laikui galima pasakyti, ar jos lygiai taip pat gražiai išgyvens ir ateityje.