7 meilės laiptai

Sąvoka “meilės laiptai” apibūdina šio įstabaus jausmo virsmą nuo begalinės aistros iki tikros meilės. Pristatome jums septynias šių laiptų pakopas.

1. Pradžia

Pirmoje meilės stadijoje meilė – labai trapus jausmas, priklausantis nuo jūsų kaip kūdikis nuo motinos, trokštantis būti pamaitintas. Jeigu jūs subtiliai elgsitės su užgimstančiais jausmais, tai jums leis pereiti prie pilnesnės, brandesnės meilės.

2. Aistra

Šiame etape jūs norite visko ir nedelsiant. Bet koks delsimas ar neišpildyti norai kelia vidinį nerimą. Kai jūs kartu – nieko daugiau nebereikia, jeigu kažkas einasi ne taip – nerandate sau vietos. Dažnai nutinka, kad, nežiūrint stiprių abipusių jausmų, poros nesugeba ištrūkti iš šios stadijos. Impulsyvūs poelgiai, būdingi šiam etapui, sąlygoja konfliktus ir neleidžia judėti toliau.

3. Iliuzijos

Jūs susižavėjęs savo partneriu, jums atrodo, kad jis – visiška tobulybė, ir gyvenimas įgauna naują prasmę. Ši iliuzija tampa kliūtimi į tikrąją meilę, nes trukdo pažinti žmogų, koks jis yra iš tikrųjų. Šiame etape poros turi pasirinkti – ar ir toliau skendėti sv ajose ar pradėti harmoningų santykių kūrimą.

4. Draugystė

Šis etapas taip vadinamas ne todėl, kad aistra dingsta, o todėl, kad partneriai pradeda pažinti, girdėti vienas kitą ir stiprinti tarpusavio ryšį.

5. Švelnumas

Šiame etape tarp partnerių atsiranda artumo jausmas, taip svarbus harmoningiems santykiams. Tačiau kartais santykiuose kyla įtampa, ir reikia nemažai dėmesingumo ir taktiškumo įveikiant sunkumus.

6. Gelmė

Partneriai vienas kitam jaučia gilius jausmus. Jie laimingi kartu, nors pirmoji aistra šiek tiek atslūgo. Ją pakeitė nuoširdus prisirišimas, bendra buitis ir užsiėmimai, malonūs abiems.

7. Nesąlygiška meilė

Šis meilės tipas leidžia partneriams priimti vienas kitą tokiais, kokie yra, atrasti naujus horizontus ir išsaugoti meilę ilgus metus.