Nustatyta: vyrai greičiau ištaria „aš tave myliu“

Anksčiau manyta, kad vyrai yra racionalūs, neromantiški, dažnai užsidarę savyje ir nemėgstantys demonstruoti savo jausmų, ypač tada, kai kalba eina apie meilę ir net prisipažinimą meilėje.

Tačiau šiais laikais viskas apsivertė aukštyn kojomis ir mokslininkai ištyrė bei patvirtino, kad būtent vyrai triskart greičiau nei moterys „įklimpsta“ į santykius ir skuba ištarti stebuklingąjį „aš tave myliu.“

Psichologijos profesorė Marissa Harrison iš Pensilvanijos universiteto apklausė 172 studentus ir studentes: ar jie kada buvo rimtai įsimylėję, jei taip, kiek ilgai jie tempė, kol prisipažino savo partnerei/iui, kad ją/jį myli.

Tyrimai buvo aprašyti „Journal of Social Psychology“. Jie parodė, kad vyrai įsimyli daug greičiau nei moterys. Dauguma vyrų teigė, kad jiems užtenka vos kelių savaičių ir jie pamilsta savo partnerę. Tuo tarpu moterims reikia kelių mėnesių. Taip pat vyrai greitesni ir „aš tave myliu“ prisipažinime.

Tačiau neskubėkime. Pasirodo, dauguma jų šiuos stebuklingus žodžius ištaria tik norėdami antrąją pusę greičiau įsitempti į lovą. Visgi, kiekvienas poros atvejis skirtingas, vienintelis ir kitoks, tad nesvarbu, kuris ir kada ištarė širdį glostančius žodžius, svarbiausia juk, kad ištarė.