Beveik trečdalis vyrų veda moteris, kurių nemyli

Ne tik moterys teka už nemylimų vyrų, naujausia apklausa, kurioje dalyvavo net 5 tūkst. respondentų, atskleidė, kad beveik trečdalis vyrų veda moteris, kurių nemyli.

Match.com surengė apklausą, kurio dalyvavo 5 tūkst. interneto puslapio naudotojų. Tyrimas nustebino jų rengėjus – 31 proc. vyrų teigė, vedę nemylimas moteris ir 23 proc. moterų teigė ištekėjusios už nemylimų vyrų. Beveik trečdalis nevedusių vyrų prisipažino įsivaizduojantys save santuokoje su nemylima moterimi, kuri yra „puikus partneris“. 21 proc. nevedusių vyrų teigė, kad net galėtų vesti moterį, kuri jiems seksualiai nepatraukli.

Match.com atstovai teigia nustebę, nes apklausos rezultatai prieštarauja žiniasklaidoje piešiamam vidutinio šiuolaikinio vyro paveikslui. Sunku pasakyti, kokios priežastys trečdalį vyrų verčia vesti nemylimas moteris – pragmatizmas arba nusivylimas idealios moters paieškomis, bet apklausos rezultatai paneigia įsitikinimą, kad moterys dažniau teka už nemylimų vyrų, o ne atvirkščiai. Tyrimas taip pat atskleidė, kad vyrų noras sukurti šeimas yra didžiausias sulaukus dvidešimties ir antrą kartą – keturiasdešimties metų. Trisdešimties metų vyrų noras vesti yra pats mažiausias.

Santykių specialistas Tomas Fantas taip komentavo tyrimo rezultatus: „Ne tik moterys, bet ir vyrai, bijo likti vieniši visą savo gyvenimą. Baimė būti vienam skatina vyrus vesti nemylimas arba seksualiai nepatrauklias moteris, – sakė T. Fantas. – Manau, kad toks didelis skaičius vyrų, pasirengusių vesti nemylimas moteris, taip pat atspindi besikeičiančius lyčių vaidmenis. Moterys kelia daugiau reikalavimų santykiams, o vyrams tenka pasitenkinti ne tik tobulais santykiais ir jausmais. Tačiau nemanau, kad vedybos su nemylimu žmogumi yra prastas pasirinkimas. Santuoka yra partnerystė, kuri trunka ilgą laiką, o įsimylėjimas ir aistra dingsta per pirmuosius santykių metus“.