80 proc. moterų norėtų vaikų susilaukti po 30-ties

Nors porų, susilaukiančių atžalų po 40-ties daugėja, mokslininkų atlikta apklausa atskleidė, kad dauguma porų mano, jog geriausias amžius susilaukti vaikų – po 30- ties.

Amerikiečių mokslininkai įvairaus amžiaus porų klausė, kada jie norėtų susilaukti atžalų. Tyrimų rezultatai atskleidė, kad porų sprendimą lėmė gyvenimo stilius ir sveikata.

Dauguma tyrime dalyvavusių vyrų ir moterų teigė, kad atžalų nereikėtų susilaukti jaunystėje, nes trūksta patirties ir finansinio stabilumo. Pasak savanorių, po 30-ties susilaukti vaikų geriausia, nes poros emociškai pasiruošę šeimos kūrimui, jie jau užsitikrinę finansinį stabilumą ir gali pasinaudoti gyvenimo patirtimi auginant atžalas.

Tyrime dalyvavo ir poros, susilaukusios vaikų po 40-ties. Dauguma teigė, kad susilaukti vaikų po 30-ties būtų buvę geriau, nes vyresnio amžiaus tėvams trūksta energijos, taip pat tenka kreiptis į vaisingumo klinikas dėl sunkumų pastoti ir kitų sveikatos sutrikimų. Jauni tėvai, sulaukę vaikų po 20-ties, teigė, kad didžiausius sunkumus jiems kelia materialinė šeimos padėtis ir negalėjimas skirti pakankamai laiko atžaloms.