Žmonos su savo vyrais mylisi dėl pareigos, o ne malonumo

Naujausias tyrimas atskleidė, kad moterys nesimėgauja seksu su savo partneriu, o mylisi verčiamos pareigos jausmo.

Kasmetinė „WomenTALK“ studija, inicijuota leidinio „HealthyWomen“, apklausė 1031 moterį, vyresnę nei 18 metų, kad sužinotų jų seksualinius įpročius.

51 proc. respondenčių manė, kad sveikiausia per savaitę užsiimti seksu kelis kartus. Tačiau tik 30 proc. pripažino, kad mylisi daugiau nei kartą per savaitę. 66 proc. moterų sakė, kad mylisi kartą per savaitę arba rečiau. 42 procentai moterų įsitikinusios, kad jų seksualinė sveikata

yra labai svarbi jų sveikatai apskritai.

Specialistė Elizabeth Battaglino sako: „Seksas formuoja artimus ryšius su partneriu. Aktyvus seksualinis gyvenimas mažina stresą, stiprina pilvo raumenis, degina kalorijas, stiprina imuninę sistemą“.

63 proc. moterų mano, kad seksas yra labai svarbus kuriant ryšį su partneriu, bet sakė seksu užsiimančios su savo vyrais verčiamos pareigos jausmo, o ne malonumo. 42 proc. respondenčių yra patenkintos savo seksualiniu gyvenimu.

Psichiatrė Naomi Greenblatt sako: „Pastebiu, kad vis dažniau moterys seksu užsiima dėl pareigos jausmo, o ne noro ar aistros. Mano manymu,seksas turi būti prioritetas, nes jis tiesiogiai gerina mūsų sveikatą.“