Moterys „užprogramuotos“ būti klastingomis?

Naujas tyrimas parodė, kad konkurencija tarp moterų natūrali. Moterys evoliucijos „užprogramuotos“ būti klastingomis viena kitai.

Dviejų Kanados universitetų paskelbtas tyrimas parodė, kad konkurencija tarp moterų yra neišvengiama. Mokslininkai tyrė kaip heteroseksualių moterų grupės reaguoja viena į kitą.

Tyrime dalyvavo 46 moterys nuo 19 iki 23 metų. Vienos moterys buvo aprengtos konservatyviais, o kitos – seksualiais drabužiais. Pastebėta, kad konservatyviai apsirengusios moterys (kelnėmis ir paprastais marškiniais) jautė nepakantumą ir didesnę konkurenciją moterims, aprengtoms seksualiais drabužiais (jos dėvėjo marškinėlius su giliomis iškirptėmis, segėjo mini sijonus, avėjo ilgaaulius batus).

Moterų reakcijos viena į kitą buvo filmuojamos ir tada vertinamos kitų 13 moterų. Pastebėta, kad net ir matydamos situaciją iš šalies, moterys jautė konkurenciją seksualiai aprengtoms moterims. Dauguma savanorių nesusilaikydavo nuo pašiepiamų komentarų.

Tyrimą atlikę mokslininkai mano, kad tai evoliucijos pasekmė. Moteriškas klastingumas, nukreiptas prieš kitas moteris, yra instinktyvus. Labiausiai moterys nusiteikusios prieš seksualiai atrodančias kitas moteris. Pasak mokslininkų, tokia moteriška konkurencija neišvengiama.