Kodėl moterys nemėgsta seksualiai besirengiančių moterų?

Moterys iš prigimties užprogramuotos nedraugiškai reaguoti į jas panašias moteris. Taip skelbia naujo tyrimo rezultatai, išspaudinti leidinyje „Aggressive Behaviour“. Mokslininkai priėjo prie tokios išvados atlikę grupės heteroseksualių moterų tyrimą. Tyrėjai išsiaiškino, kaip moterys reaguoja į moteris, apsirengusias griežto stiliaus arba seksualiais drabužiais.

Paaiškėjo, kad iš 46, 19-23 metų moterų visos, išskyrus dvi, gana nepalankiai ir subjektyviai įvertino moteris, dėvinčias trumpučius sijonėlius, aukštakulnius aulinius ir palaidinukes su giliomis iškirptėmis. Tyrimo bendraautorė Tracy Vaillancourt duodama interviu leidiniui „The Globe and Mail“ sakė: „Eksperimento dalyvės galvojo, kad atvirai besirengiančios moterys pasirengusios turėti intymių santykių vos tik vyrui pirštu pamojus arba tiesiog neigiamai komentavo jų išvaizdą.“

T.Vaillancourt pabrėžė, kad tokia ir panaši reakcija nulemta evoliucijos mechanizmo. Moterys, atvirai demonstruojančios, jog yra lengvai prieinamos, pažeidžia nerašytą taisyklę. Anot šios taisyklės, dėl nepasiekiamų moterų sekse vyrai tampa stipresni, kadangi jie siekia žūt būt jas užkariauti. Todėl, tokiu būdu neprieinamoms moterims ir atsiranda noras nubausti šios taisyklės griovėjas.