Melo kojos trumpos

Sveiki, mielieji.

Radau trumpą tyrimais paremtą straipsniuką, kuriame įvardintos tam tikros “melo rūšys”. Kviečiu Jus ne tik jas perskaityti, bet ir savo ruožtu pagalvoti, kodėl mes meluojame būtent tose situacijose. Kodėl vyrai sako: “paskutinis bokalas” užuot pasakę tiesą, kad dar išgers tris, o moterys sako, kad “nedaug gėriau”, nors išgėrė po butelį vyno? Kas mus verčia taip sakyti? Kodėl negalime pasakyti tiesos tam tikrose situacijose? Ką tikisi išgirsti priešingos lyties atstovas? Saldų melą ar karčią tiesą? kaip pasikeistų situacija, jei nesumeluotume?…

Kris

Anot dailymail.co.uk, vyrai meluoja du kartus dažniau nei moterys. Mokslininkai įrodė, kad per dieną vyrai savo partnerėms, viršininkams ar kolegoms pameluoja šešis kartus, o moterys — tik tris.

Apklausus 2000 britų, paaiškėjo, kad dažniausias melas išgirstamas iš abiejų lyčių lūpų: „Viskas gerai. Man gerai“.

Jei vyrai mėgsta pameluoti kiek per vakarą išgėrė alaus bokalų ir dėl to apkaltinti savo bendradarbius ir tai neatrodo didelis melas, tai moterys nėra linkusios atskleisti tiesos apie apsipirkime įsigytus daiktus.

83 proc. suaugusiųjų pripažino, kad gali nesunkiai pasakyti kada jų partneris meluoja. Tačiau kūno kalbos ekspertas Ričardas Neumanas (angl. Richard Newman) sako: „Dauguma žmonių negali perskaityti kūno signalų. Jie mano, kad jei kas nors meluoja, tai būtinai slepia veidą ir nori išvengti akių kontakto. Iš tiesų, yra priešingai. Paprastai meluojantieji daro viską, kad tik įtikintų savo tiesa: sėdi ramiai, žiūri tiesiai į akis stebėdami kito reakciją. Žmonės tiesiog pervertina savo įgūdžius šioje srityje.“

Tokios išvados buvo padarytos remiantis apklausa, kuri buvo atlikta „20th Century Fox“ pradėjus rodyti televizijos serialą „Melo teorija“ (angl. Lie To Me), kuriame Timas Rothas (angl. Tim Roth) vaidino apgavysčių ekspertą, padedantį atskleisti nusikaltimus.

Dešimt dalykų, dėl kurių dažniausiai meluoja vyrai:

  1. Viskas gerai. Man gerai.
  2. Tai paskutinis bokalas.
  3. Ne, tavo užpakalis neatrodo didelis su šiuo drabužiu.
  4. Nebuvo ryšio.
  5. Telefono baterija išsikrovė.
  6. Atsiprašau, nepastebėjau/neišgirdau skambučio.
  7. Aš visai nedaug išgėriau.
  8. Aš jau važiuoju/ateinu.
  9. Jis nebuvo toks brangus.
  10. Pakliuvau į automobilių spūstį.

Dešimt dalykų, dėl kurių dažniausiai meluoja moterys:

  1. Viskas gerai. Man gerai.
  2. Oi ne, jis ne naujas. Aš jau seniai jį turėjau.
  3. Jis nebuvo toks brangus.
  4. Buvo išpardavimas.
  5. Aš jau važiuoju/ateinu.
  6. Aš neįsivaizduoju kur jis. Aš jo neliečiau.
  7. Aš visai nedaug išgėriau.
  8. Man skauda galvą.
  9. Ne, aš jo neišmečiau.
  10. Atsiprašau, nepastebėjau/neišgirdau skambučio.