Kaip atpažinti valdingą vyrą

Ar svajojate sutikti tokį vyrą, kuris norėtų žinoti viską apie kiekvieną jūsų žingsnį? Tokį, kuriam nepatiktų, kad viena einate apsipirkti, kad bendraujate su draugėmis ir kad kepdama kiaušinienę pirma apkepinate svogūnus. Greičiausiai norėtumėte, kad jūsų gyvenimo draugas nebūtų per daug valdingas. Kaip atpažinti per daug valdingą vyrą?

Geriausia, jei dar nepradėjusi rimtų santykių pamatytumėte, kad vyras per daug valdingas, ir galėtumėte ieškoti tokio, kuris būtų jūsų partneris, o ne tėvas. Jei sutiko žmogų, su kuriuo planuojate kurti santykius, atkreipkite dėmesį, ar jis nepasižymi šiomis savybėmis:

• Pagalvokite apie savo planus ir tai, kaip juos įgyvendinate. Reiktų sunerimti, jei jūsų naujasis draugas nuolat pakeičia jūsų planus.

• Jei naujasis draugas geriau žino, kaip jūs jaučiatės, tuomet jūs susidūrėte tikrai su valdingu vyru. Pavyzdžiui, jei jūs sakote, kad esate per daug pavargusi su juo susitikti, o jis jus tikina, kad nesate, tuomet jis mėgina jus kontroliuoti.

• Per daug valdingi vyrai bando kontroliuoti, ką ir kaip jūs turite galvoti. Jei jūs apie kokiais nors klausimais manote kitaip, jis parodys savo nusivylimą, kad jūs jam nepritariate.

• Per daug valdingi vyrai dažnai būna nepatenkinti savo gyvenimu ir jie bando jį pagerinti kontroliuodami kitus žmones.

• Tokių vyrų nuotaika dažnai yra nepastovi. Jei pastebėjote, kad jis kartais būna agresyvus ir mokantis įžeisti, gerai pagalvokite, ar norite tęsti santykius.

• Jis nesupranta žodžio „ne“. Jei nuėjote į pasimatymą ir jis jums pasiūlo išgerti kokteilį, o jūs sakote, kad verčiau norėtumėte kavos, jis vis tiek nuperka jums kokteilį. Jam nesvarbu, ko norite jūs, jis daro tai, kas jam atrodo geriau.

• Valdingi vyrai nemoka sakyti komplimentų. Jie nenori, kad jūs gerai jaustumėtės, nes tuomet dėmesys bus nukreiptas ne į jį, o į jus. Tokie vyrai sako komplimentus, tačiau jie būna nenuoširdūs ir atkreipiantys dėmesį į jūsų trūkumus.

• Pagrindinis dalykas, kaip galima atskirti valdingą vyrą nuo užsispyrusio – valdingas vyras bando kitus pakeisti ir negali pakęsti skirtumų tarpk kitų ir savęs. Užsispyręs vyras nepriima kitų nuomonės, bet nesiekia kitų pakeisti.