Akis į akį su praeitimi

Vakarėlyje, tikėtai ar nelabai, sutikai savo buvusį vaikiną. Kaip elgtis šioje keblioje situacijoje? Apsimesti, kad jo nėra? Iškelti sceną? O gal paplepėti kaip su senu draugu?

Štai 7 taisyklės, kurios neabejotinai tau padės elegantiškai išsisukti iš padėties!

1. Ko nori tu? Visų pirma – apsispręsk, kaip labiausiai norėtum pasielgti, ir jau tada laikykis nusistatyto plano nesiblaškydama. Ignoruoti bus sudėtinga. Bet jei tikrai visiškai nenori su juo kalbėtis – tiesiog išeik. Būtų puiku nekreipti dėmesio, bet jei jau panūdai taip elgtis – vadinasi, žaizdos širdyje dar neužgiję. Todėl ignoravimas gali būti pernelyg skausmingas tau pačiai, vakaras vis tiek bus sugadintas. Nenori, kad jis darytų įtaką tavo poelgiams? Tada būk suaugusi, pakilk virš jo lygio ir pati inicijuok pokalbį. Kuo ilgiau delsi – tuo nejaukiau bus tai padaryti.

2. Kalbėk trumpai, bet maloniai. Pasisveikink, paklausk, kaip jis laikosi, dar vienas-kitas žodis apie orą ar patį vakarėlį – ir užteks.

3. Pasikartok, kodėl judu išsiskyrėte. Nepaisant to, kad jis dabar tikriausiai bus itin malonus, žavus ir elgsis nepriekaištingai – neskubėk graužtis ir kurti planų, kaip ir vėl tapti pora. Mintyse pasikartok visus jo trūkumus, neigiamus bruožus ir poelgius – jis nepasikeitė, jis vis dar toks pat!

4. Būk pozityvi be euforijos. Perspausta vaidyba ir dirbtinis linksmumas balse pasijunta su pirmaisiais žodžiais. Taigi nepersistenk. Užteks linksmo akių žvilgsnio, tikrai nereikia šypsenos nuo ausies iki ausies.

5. Neminėk, kad esi ne viena. Net jei šiuo metu su kuo nors susitikinėji. Tiesiog nutylėk. Nebent tavo draugas stovėtų greta ir turėtum jį pristatyti.

6. Neskaityk tarp eilučių. Net jei tau pasirodys, kad jis akivaizdžia flirtuoja ar stengiasi tau įgelti – laikykis numatyto plano, nepasiduok provokacijai. Nepamiršk, kad jis nervinasi ne mažiau nei tu. O nervai – ne pats geriausias pagalbininkas pokalbyje. Taigi nevertink pernelyg rimtai to, ką jis dabar pasakys.

7. Būk mandagi.

Net jei pamirštum visas šias taisykles, užteks prisiminti vienintelę – būk mandagi. Dažniausiai tik to ir pakanka kad situacijos įtampa išsisklaidytų.

Straipsnis parašytas remiantis užsienio šaltiniais.

Comments are closed.