17 patarimų žmonai, kad santuoka būtų darni!

Dažnai diskutuoju su vyresnio amžiaus (50+) damomis apie tai, kaip joms pavyksta išsaugoti santuoką ir 15, 20 ir daugiau metų. Juk žvelgiant į dabartinį pasaulį, kuriame vyrauja silikoninės vertybės ir botoksinis grožis, į pasaulį, pilną dirbtinai į galvą „sugrūstų“ pagundų, pasaulį, kuriame sąžinė „stovi“ eilės gale, o pirmauja instinktai, sunku patikėti, kad dar įmanoma sukurti tradicinę, normalią šeimą (tegu mane dabar puola kažkieno teisių gynėjai).

Esmė ta, kad jau nuo seno moterys puikiai žino, ką reikia daryti, kad šeima taptų vieta, kur vyras kaskart jaustųsi laimingas ir patenkintas. Šis sąrašas, pateiktas žemiau, gali sukelti tam tikrų dvejonių ir pasipiktinimą, nes šiais laikais moterys dažnai atlieka vyrų funkcijas. Nesistebėsiu, jei prasidės diskusijos, tačiau aš tik perduodu ne vienos moters išmintį tiek šio žurnalo skaitytojams, kad jie suprastų, kad moterys daug investuoja į santykius, tiek skaitytojoms, kad jos nustotų elgtis vyriškai, neprotestuotų, o būtų gudresnės! Vyras – galva, moteris – kaklas, tad nereikia lįsti į galvą, reikia tiesiog lanksčiai nukreipti smegeninę Jums reikiama linkme…. Štai 17 patarimų žmonai (vyrui), padėsiančių pasiekti tikslą:

1. Tris dalykus reikia rodyti vyrams kaip įmanoma rečiau: ašaras, neskustas pažastis ir charakterį.

2. Neskubėk sakyti, kad jis yra „Tavo žmogus“, kol Jūs kartu nepatyrėt netekties, pergalės, svetimos pergalės. Ir remonto.

3. Nesitikėk, kad tavo vyras bus stiprus ten, kur tu pati esi „nulis be pagaliuko“. Labai didelė tikimybė, kad pats protingiausias iš tau pasiūlytų sprendimų bus apsikabinti ir kartu paverkti.

4. Privalai turėti bent vieną firminį patiekalą. Tačiau tai tikrai NE tai, kuo tu maitinai savo vyrą santykių aušroje, kai jis reikalavo antros porcijos ir rėkė: „Dangiškas maistas!“ Tikriausiai tą Tavo „Karbonarą“ jis iki šiol atsimena su skausmu širdyje ir skrandyje, tačiau pirmų pasimatymų etiketas reikalavo iš jo kilniaširdiškumo.

5. Kokia sunki bebūtų diena Jums abiems, laiko ir jėgų minetui (minjetui) visada atsiras.

6. Be to, kartais vyrai nori ne sekso, o tiesiog padėti galvą ant moters kelių ir kad jiems paglostytų nugarą.

7. Prieš kažką darydama, įsivaizduok, kokia bus Tavo vyro veido išraiška, kai Tu jam apie tai papasakosi.

8. Negudrauk, nebūk „šmaikštašikne“ („smartas“) vyro draugų ar vadovų akivaizdoje tikėdamasi to, kad jie padarys išvadą, kad vyrukui neapsakomai pasisekė su žmona. Greičiau, vyras atrodys jų akyse nevykėliu ir giliai palindęs po padu. Atmink, kad pakanka tiesiog gerai atrodyti!

9. Atmink, kad vyras turi lygiai tiek pat progų pykti, kad tu nuleidi tualeto dangtį, kiek tu – kad jis palieka dangtį pakeltą.

10. Jeigu tavo vyras ruošiasi padaryti nesąmonę arba jau padarė kvailystę, galima ir nutylėti. Tačiau jeigu jis iškrėtė niekšybę – niekuo gyvu! Gyventi su žmogumi, kurio tu net nelaikai žmogumi – baisiausias likimas iš visų.

11. Jis turi žinoti tavo mažas silpnybes (kokias 3-5, ne daugiau) ir universalius būdus joms neutralizuoti/patenkinti. Priešingu atveju ir reguliariai susidurs su mintimi, kad gyvena su ateiviu.

12. Geriausiai būdas atpratinti vyrą dovanoti gėles be jokios priežasties – pasitikti jį, apsiginklavusį puokšte, fraze: „Sakyk tiesiai, kažkas nutiko?“

13. Tai, ką tu neapgalvotai skaitai „pūkeliais virš lūpų“, gali iš tikrųjų būti pilnaverčiais ūsais. Ir net milžiniškais ūsiokščiais! Vyras niekada nepasakys Tau šito, nes jis bijo mirties bausmės. Todėl „drožk“ pas kosmetologą ir reikalauk sąžiningo atsakymo, ar reikia su „TUO“ kažką daryti.

14. Kai svetimas vyras išleidžia paskutinius 100 Lt šampanui ir petardoms, jis – romantikas, kai Tavo – bukagalvis.

15. Vidinei šeimos harmonijai palaikyti būtina, kad būtų švaru ir gražu tiek bikini zonoje, tiek ir sms’ų istorijoje bei interneto naršyklės istorijoje.

16. Dvi „kaldros“ – tai ne santykių krizės simbolis, o to, kad jūs – „brandi pora“.

17. Du dalykai, kurių negalima sakyti vyrams: „Tu nevykėlis“ ir „Aš su tavimi niekada nepatyriau orgazmo“. Jeigu tai yra tiesa, Tu turi nusinešti ją su savimi jeigu ne į kapą, tai į kitą santuoką.

Yra ir daugiau patarimų, kuriais galbūt pasidalinsiu su Jumis, tačiau apie tai kituose mano straipsniuose….