10 faktų apie vyrus, kuriuos turėtų žinoti kiekviena moteris (I dalis)

Neretai vyrai apkaltinami tuo, kad yra neištikimi, nejautrūs ir net agresyvūs. Tačiau tai yra tik dalis tiesos. Pateikiame 10 faktų apie vyriškosios lyties atstovus, kurie galbūt jus nustebins, tačiau tai privalo žinoti kiekviena moteris.

1. Vyrai pasižymi aktyvesne emocine reakcija. Tačiau tai nereiškia, kad jie visada tai parodo. Kai kurie mokslininkai, tyrinėję kūdikių emocijų išraišką, teigia, kad nors mergaitės laikomos labiau emocingomis, tačiau berniukų emocinė reakcija yra daug išraiškingesnė. Tyrimų rezultatai parodė, kad ir suaugusių vyrų emocinė reakcija yra daug išraiškingesnė nei moterų. Tačiau tiesa ir tai, kad vyrai moka nustatyti šaltą miną ir slėpti savo jausmus. Taip yra todėl, kad dar vaikystėje berniukai išmoksta, kad rodyti emocijas yra „nevyriška“. Kai kurie tyrėjai teigia, kad tai, jog vyrai patiria stipresnę emocinę reakciją, bet negali jos išreikšti, nes visuomenėje priimta, kad tai yra nevyriška, skatina vyrų agresiją.

2. Jie labai pažeidžami ir sunkiau pakelia vienatvės jausmą. Vienatvė vyrui – pragariška kančia, net jei jis to ir niekada nepripažins. Būtent dėl šios savybės gyvenimas su moterimi kiekvienam vyrui gali būti labai naudingas. Mokslininkai teigia, kad tie vyrai, kurie užmezga stabilius ilgalaikius santykius, yra sveikesni ir mažiau dėl visko nerimauja. Taip pat teigiama, kad vyrai, kurie turi nuolatinę partnerę, ilgiau išlieka vaisingi. Kai kurie tyrimų su pelėmis rezultatai atskleidė, kad pelių patinėliai, kurie gyveno su patelėmis, ilgiau išliko vaisingi nei tie, kurie gyveno be patelių.

3. Vyrai susikoncentruoja ties vienu darbu ir įdeda daug pastangų, kad išspręstų problemas. Nors kai kurie tyrimai rodo, kad moterys labiau įsijaučia į darbus, tačiau ne visi tyrėjai linkę su tuo sutikti. Mat vyrai taip pat labai (ar net labiau nei moterys) intensyviai susikoncentruoja į darbą tuomet, jei kyla kokių nors problemų. Vyrai gali šaltai reaguoti, jei viskas vyksta sklandžiai, tačiau jie sparčiai ima spręsti poblemas ir siūlyti sprendimus, jei kas nors vyksta ne taip, kaip turėtų.

4. Nors vyrai dažnai siejami su agresija ir nejautrumu, jie taip pat įsimyli ir yra prieraišūs. Įsimylėjęs vyras gali lygiai taip pat į pasaulį žvelgti pro rožinius akinius kaip ir moteris. Tačiau reikia nepamiršti, kad vyrai myli akimis. Kai kurie tyrėjai teigia, kad vyras negalvoja apie moterį ir net pamiršta ją iškart, vos ši išnyksta iš jo akiračio.

5. Vyrai giliai širdyje jaučiasi patinais, todėl yra linkę ginti savo teritoriją. Jie tampa agresyvūs, jei kas nors kesinasi į jų teritoriją, moterį ar ką nors kitą, kas „yra jų“.