Kas sakė, kad amžiaus skirtumas trukdo meilei?

Statistika rodo, kad visame pasaulyje poros vis dažniau tuokiasi ir sukuria šeimas, nepaisydamos amžiaus skirtumo. 2000 m. vidutinis amžiaus skirtumas tarp sutuoktinių buvo dveji metai, bet dabar jis siekia net aštuonerius. Tačiau ar įžymybių skyrybos, pavyzdžiui, 49 metų Demi Moore ir 33 metų Ashtono Kutcherio, yra įspėjamasis signalas? Pateikiame keturių porų pasakojimus. Nuspręskite patys.

31 metų namų šeimininkė Jay Urquhart gyvena su 53 metų IT specialistu Anthoniu ir jo 11 metų dukrele Cleo iš ankstesnės santuokos. Poros amžiaus skirtumas 22 metai.

Jay sako: „Mano vyras Anthony’s buvo mano tėvo geriausias draugas. Nenuostabu, kad iš pradžių nerimavom dėl jo nuomonės, kuri, beje, buvo neigiama. Anthony’s mane pažinojo nuo aštuonerių metų. Kai mūsų santykiai tapo rimti, tėtis atleido Anthony’iui ir net vedė mane prie altoriaus per mūsų vestuves. Anthony’s visuomet man buvo brangus, nors jo artimai nepažinojau, kol man nesukako 20 metų. Tada mes netyčia susitikome vietiniame bare. Jis buvo gražus. Iš karto pajutau, kad jam patinku, bet jis buvo nedrąsus ir nesiėmė jokių veiksmų. Mes suartėjome 2009 metais, kai išsiskyriau su savo vaikinu. Anthony’is apie savo jausmus prabilo veždamas mane iš baro namo. Tą naktį mes pasibučiavome. Nuo to laiko pradėjome susitikinėti. Anthony’s nerimavo, kaip į mūsų santykius reaguos Ray’us – mano tėvas. Netrukus aš jam pasakiau. Jis nežinojo kaip elgtis. Jam buvo sunku susitaikyti su mintimi, kad dukra susitikinėja su jo ilgamečiu draugu. Mano mama iš karto palaimino mūsų santykius, nes Anthony’į seniai pažinojo ir buvo įsitikinusi, kad jo ketinimai rimti. Mes draugavome dvejus metus ir tada susituokėme bažnyčioje. Kai kada aplinkiniai stebisi mūsų amžiaus skirtumu, bet mes jau pripratome. Žinau, kad sutikau savo sielos draugą.“

Anthony’s sako: „Jay pažinojau nuo vaikystės. Ji buvo miela mergaitė, bet ji man tebuvo geriausio draugo dukra. Kai susitikome bare ir pradėjome kalbėtis, supratau, kad turime labai daug ką bendro. Abu mėgome teatrą, tą pačią muziką. Ji mane visada supranta“.

„Bijojau, kad jis norės vaikų“

66 metų mokytoja Dillys Mulhearn yra ištekėjusi už 44 metų Austino, kuris dirba krovinių kompanijoje. Amžiaus skirtumas – 22 metai.

Dillys sako: „Tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Mes susipažinome prieš 12 metų ligoninėje, kurioje dirbome savanoriais. Austinas buvo atsakingas už savanorių apmokymus. Jis buvo labai malonus ir draugiškas. Buvau ką tik išsiskyrusi su pirmuoju vyru, jaučiausi vieniša ir pažeidžiama. Žinojau, kad jis gerokai jaunesnis už mane, bet jis man labai patiko. Kai pradėjome susitikinėti mano vyresnysis sūnus buvo nepatenkintas mūsų santykiais. Jam teko ilgai pratintis prie šios minties. Aš taip pat nerimavau dėl mūsų santykių ateities. Bijojau, kad Austinas užsinorės vaikų ir mane paliks. Man jau buvo 50 metų ir nebegalėjau susilaukti vaikų. Sutuokėme 1998 m. bažnyčioje. Mes labai laimingi. Jis nenori vaikų. Mes dalinamės visais buities rūpesčiais. Aš dažniausiai ruošiu valgyti, o Austinas tvarko namus. Jis su manimi elgiasi labai pagarbiai. Savaitgaliais mėgstu sėdėti namuose ir siuvinėti, o Austinas eina į miestą su draugais. Darbo dienomis vakarais žiūriu melodramas, o jis žaidžia „Playstation“ žaidimus.“

Austinas sako: „Kai pirmą kartą pamačiau Dillys, pamaniau, kad ji labai patraukli. Nė nenutuokiau, koks galėtų būti jos amžius. Buvau jaunas, drovus vyras, man buvo virš 30 metų, o aš vis dar gyvenau su savo mama. Tapau savanoriu ligoninėje, kad įgyčiau daugiau pasitikėjimo savimi. Dilys mane pavertė laimingu.“

„Jaunesni vyrai vargina“

56 metų menininkė Helen Backhouse, ištekėjusi už 40 metų programuotojo Pierre’o Burghgraeve’o. Helena turi 17 metų sūnų Thomasą. Amžiaus skirtumas – 16 metų.

Helen pasakoja: „Vis dažniau pastebiu mūsų amžiaus skirtumą. Aš labiau mėgstu ramų poilsį, skaitymą, sodininkystę, o Pierras – aktyvų poilsį. Mūsų skoniai labai skirtingi. Aš mėgstu septyniasdešimtųjų muziką, o jis repą. Aš visiems sakau, kad jis mane verčia jaustis jaunesne, tačiau gyventi su jaunesniu vyru kartais labai vargina. Kai mes pradėjome susitikinėti, mano draugai labai nustebo. Jie buvo įsitikinę, kad jis mane įskaudins. Anksčiau buvau ištekėjusi už savo bendraamžio. Mūsų santuoka buvo nelaiminga ir mes išsiskyrėme. Su Pierru, kuris kilęs iš Prancūzijos, susipažinome 2004 m. Jis atvyko dirbti šefu į restoraną, kuriame aš nuolat lankydavausi. Kai sužinojau jo tikrąjį amžių, labai nustebau, nes maniau, kad jis vyresnis. Iš pradžių bijojau su juo mylėtis. Bijojau, kad mano kūnas jam gali būti nepatrauklus. Pierras įrodė, kad aš labai geidulinga ir patraukli. Jis mano gyvenimo vyras ir aš jį labai myliu.“

Pierras sako: „Man amžius nesvarbus. Kai susipažinau su Helen, nė karto negalvojau apie jos mažių. Ji patraukli ir įdomi moteris.“

„Visi mano draugai galvojo, kad aš pamišusi“

38 metų Erika Clegg ištekėjo už 52 metų Simono. Jie turi sūnų, taip pat vaikų iš ankstesnių santuokų. Amžiaus skirtumas – 14 metų.

Erika sako: „Kai laukiausi mūsų sūnaus Will’o, Simonas nuvažiavo į parduotuvę, nupirkti patalynės kūdikiui. Pardavėj,a pamaniusi, kad jis senelis, pradėjo klausinėti, kaip dažnai šis mato savo anūką. Mes susipažinome, kai jam buvo 37 metai, o man 22. Aš dirbau Londono reklamos agentūroje, o jis buvo laisvai samdomas fotografas, su kuriuo dažnai bendradarbiaudavome. Iš pradžių maniau, kad jis man per senas, bet vis tiek sutikau nueiti į kelis pasimatymus. Visi mano draugai manė, kad išsikrausčiau iš proto. Bet jis man pradėjo tikrai patikti. Bendravau su jo draugais, kurie buvo visi vyresni už mane, bet jaučiausi puikiai. Išėjau iš darbo ir pradėjau rūpintis jo dukra iš ankstesnės santuokos. Mes labai susidraugavome ir pamilome viena kitą. Vėliau pagimdžiau. Mes labai daug laiko praleidžiame visi drauge“.

Simonas sako: „Kai pirmą kartą pamačiau Eriką, pamaniau, kad ji nepaprastai patraukli, tačiau man per jauna. Tuo metu mano gyvenimas buvo komplikuotas. Mėginau gelbėti savo santuoką su mano dukrelės Georgie mama. Per skyrybas pradėjau susitikinėti su Erika, mane smerkė draugai. Vėliau jie nustojo su manimi bendrauti. Bet mano ankstesnės santuokos nebuvo galima išgelbėti, o dabar jaučiuosi daug laimingesnis su savo jauna žmona“.