Odos priežiūra žiemą

Lauke – šaltis, sniegas, speigai. Todėl pats laikas prisiminti, kokia turėtų būti odos priežiūra žiemą. Jei tai darysime tinkamai, šaltuoju periodu galėsime džiaugtis švelnia ir spindinčia veido oda.

Rytinės procedūros

Odos priežiūra žiemą turi būti ypatinga dėl to, kad dažnai susiduriame su tempratūrų kaita. Šis faktorius, ypač žiemą, odai sukelia stresą, nes lauke drėgna ir žvarbu, o patalpose šilta ir trūksta drėgmės. Kaip į tokias sąlygas reaguoja mūsų odą – ogi padidėjusiu jautrumu ir šerpetojimu. Kad taip nenutiktų, ja reikia pradėti rūpintis jau ryte. Du nepamainomi pagalbininkai – drėkinimas ir maitinimas.

Ką daryti:

Odos priežiūra žiemą vlėgi prasideda nuo drėkinimo. Kosmetologai pataria nepamiršti drėkinamojo kremo. Svarbiausia sąlyga – kremu odą tepti likus maždaug valandai iki išėjimo į lauką. Drėgmė – raukšlių priešas, ji gerina ląstelių regeneraciją, stiprina odą, palaiko lipidų balansą, tai yra didina jos gebėjimą sulaikyti drėgmę. Prasidėjus šalčiams odą galima tepti ir maitinamuoju kremu. Norėdamos išvengti odos blizgesio, kremą tepkite likus pusvalandžiui iki išėjimo iš namų. Po kelių minučių, kai kremas susigers, jo likučius nuvalykite servetėle.

Dienos darbai

Dieną mes dažniausiai praleidžiame biuruose, kur oras šiltas ir sausas. Tokiose sąlygose oda labai greitai netenka drėgmės. Dažnai galvojama, kad drėgmės netekimas būdingas tik sausai odai. Tačiau tai yra toli gražu ne taip.

Sausai odai visų pirma trūksta maitinamųjų medžiagų. Todėl drėgmės trūkumas gali kamuoti ir mišraus, ir riebaus tipo odą.

Vizualiai problema matoma priklausomai nuo odos tipo. Sausa arba mišri odą tampa šiurkšti, šerpetoja, gali tapti itin jautri. Riebios odos, kuriai trūksta drėgmės, poros yra išsiplėtusios. Vietomis tokia oda gali šerpetoti, tačiau išskiria didelį kiekį riebalų, todėl blizga.

Beje, nuolatinis darbas prie kompiuterio neigiamai veikia vokų ir paakių odą.

Ką daryti:

Drėgmės trūkumą įveikti galima vitaminų pagalba. Stiprus antioksidantas – vitaminas E, kolageno statybinė medžiaga – vitaminas C, mikroelementai cinkas ir selenas padės odai normaliai funkcionuoti. Taip pat kosmetologai rekomenduoja ant darbo stalo turėti terminio vandens flakoną veido odai gaivinti, drėkinamąjį gelį vokams ir paakiams bei lūpų balzamą. Juos vartoti galima pagal poreikį.

Vakaro malonumai

Vakaras – laikas odai valyti. Šaltuoju metų laiku oda greičiau pavargsta. Todėl reguliariai – vieną du kartus per savaitę – odą reikia drėkinti ir valyti specialiai tam skirtomis kaukėmis (pvz., molio pagrindu pagamintomis).

Tai pat atidžiai apžiūrėkite veidą, jeigu pastebėsite, kad atsirado “kraujagyslių žvaigždučių”, reiškia, jūsų kapiliarai susilpnėjo.

Ką daryti:

Jeigu kapiliarai trūkinėja, nereikėtų veido prausti labai šiltu vandeniu, taip pat atsisakyti pirties procedūrų. Prieš eidamos miegoti odą būtinai patepkite naktiniu kremu, jie specialiai sukurti tam, kad padėtų ląstelėms atsistatyti. Kremą tepkite sukamaisiais judesiais, lengvai patapšnodamos pirštų pagalvėlėmis. Tokie judesiai gerina kraujotaką, o kremas įsigeria ir veikia geriau.