Mėsa||Patarimai

Mėsa- dažna mūsų racione. Tačiau verta žinoti keletą svarbių taisyklių, kurie padės mėgautis šiuo produktu sveikai.

– Sušaldytos mėsos nereikėtų šildyti vandenyje. Geriau ją nuplauti šaltu vandeniu ir 2-3 valandoms padėti į uždarą indą. Nepamirškite, kad atšildyta ir vėl sušaldyta mėsa tampa kieta, sausa, praranda maistingąsias savybes.

– Jeigu mėsa yra kieta, įdėkite ją į vandenį su actu (1 litrui vandens 1 stiklinė acto) ir palaikykite 2 valandas. Verdant tokią mėsą galima į puodą įpilti šaukštą acto arba citrinų sulčių – mėsa bus minkštesnė ir skanesnė.

– Kieta jautiena bus minkštesnė, jei per naktį ją palaikysite ištrintą sausomis garstyčiomis. Prieš verdant mėsą reikia nuplauti šaltu vandeniu.

– Jautienai ypatingą skonį garstyčios suteiks, jei dviems valandoms jomis ištrinsite mėsą, o po to nenuplovusios ją troškinsite.

– Norėdamos, kad orkaitėje kepama višta, triušis ar paršelis gražiai paskrustų, prieš dėdamos į orkaitę mėsos paviršių ištepkite grietine.

– Mėsos faršas bus sultingas, jeigu į jį įpilsite truputį labai šalto vandens arba aliejaus.

– Jeigu į faršą įdėsite sutarkuotos bulvės arba grietinės, o darydamos kotletus į jų vidų įdėsite gabalėlį sviesto, jie bus minkšti ir sultingi.

– Kotletai bus skanesni, jei į mėsą įdėsite vienodomis proporcijomis žalio ir kepto svogūno, žalios smulkiai sutarkuotos bulvės.

– Karbonadas bus minkštas ir sultingas, jei likus 2 valandoms iki kepimo mėsą aptepsite gerai suplakta aliejaus ir acto mase.

– Kepenys šaldytuve išsilaikys geriau, jei prieš tai jas ištepsite aliejumi.

– Plėvelę nuo kepenų pašalinsite lengviau, jei prieš tai jas kelias minutes palaikysite karštame vandenyje.

– Kepenys bus ypač skanios, jei prieš kepdamos jas 2-3 valandas palaikysite šaltame piene. Sūdyti kepenis reikia, kai jos baigia kepti.

– Kepti kepenis reikia ant stiprios ugnies – taip jos išsaugos sultis.