Lūpų herpis

Lūpų herpis – didelis priešas. Jis tūno mūsų organizme – stuburo smegenyse ir taikosi išlysti jam tinkamą akimirką. Ta minutė išmuša tuomet, kai nusilpsta organizmo imunitetas. Tuomet nervų kanalais herpis ateina iki lūpų ir „papuošia“ jas skausmingomis pūslelėmis.

Dažnai herpis iškyla ir po nervingų išgyvenimų, įtampos, nekontroliuojamų situacijų. Kiaulės dėsnis, tačiau kiek nuotakų nervinosi, kai herpis iškildavo prieš pat vestuves. Kitiems ši problema iškildavo po begalės problemų darbe, asmeniniuose santykiuose.

Tačiau vien peršalimo, gripo streso dėl herpio kaltinti negalima. Tai rimtas signalas apie tai, kad laikas poilsiui. Nepamaišys ir vitamino C kursas. Herpio plitimą padeda sustabdyti specialūs antivirusiniai kremai. Svarbu kovą su skausmingomis pūslelėmis pradėti kuo anksčiau. Geriausia dar tuomet, kai jaučiate, kad herpis tuoj tuoj išlys . Tuomet gydymas bus efektyviausias.

Kad prie herpio neprisijungtų dar kokia nors virusinė infekcija, jas reikia kruopčiai dezinfikuoti arbatmedžio aliejumi.