Pasitikėjimas vienas kitu – darnių santykių pagrindas (II dalis)

Pasitikėjimas vienas kitu – tai santykių pagrindas. Prarasti pasitikėjimą yra labai lengva, o jį susigrąžinti – nepaprastai sunku. Taigi ką daryti, kad jūsų partneris jumis pasitikėtų?

6. Domėkitės, kas yra svarbu jūsų partneriui, ir stenkitės jį (ar ją) palaikyti. Jei jis (ar ji) matys, koks jums yra svarbus, tuomet lengviau jumis pasitikės. Jūs turėtumėte dievinti vienas kitą ir palaikyti, o ne kritikuoti. Taigi įsitikinkite, kad jis žino, kad jūs stengiatės dėl jo (ar jos) laimės, dėl jūsų santykių, ir kad norite padėti pasiekti jam (ar jai) savo tikslus ir svajones.

7. Nepriminkite mylimajam ar mylimajai senų nuoskaudų. Pasistenkite, kad senos žaizdos nekenktų jūsų santykiams. Jei kadaise vienas kitą kaip nors įskaudinote, atleiskite ir pamirškite nuoskaudas, jų nebepriminkite vienas kitam. Jei to nepadarysite, jūsų santykiai tik blogės.

8. Apie pokyčius iškart pasikalbėkite su savo partneriu. Jūsų partneriui gali būti sunku jumis pasitikėti, jei jūs dažnai keičiate savo nuomonę. Pavyzdžiui, jūs kartu suplanavote atostogas, bet ėmėte ir apsigalvojote, nes jus kur nors pakvietė draugai. Jei dažnai keičiate savo nuomonę, esate nepatikimas.

9. Klauskite jo (ar jos) nuomonės ir į ją kreipkite dėmesį. Jei kiekvienu klausimu tarsitės su savo mylimuoju ar mylimąja, jis (ar ji) tikrai jumis labiau pasitikės.

10. Pripažinkite savo klaidas. Mes visi esame žmonės ir darome klaidų. Jei jūs padarėte ką nors ne taip, pripažinkite savo klaidas ir pasistenkite jas ištaisyti, jei tai tik įmanoma. Atsiprašykite savo antrosios pusės, jei ją įskaudinote. Jei apkalbėjote jį (ar ją) draugui, paaiškinkite, kad taip elgėtės dėl to, kad jums trūksta šilumos.