Darnių santykių abėcėlė (II dalis)

Dėl laimės ir meilės kartais reikia nemažai pasistengti. Kartais atrodo, kad kiekvienas rūpinasi tik savimi, o tokiame egoistiškame pasaulyje sunku rasti tikrą meilę… Tačiau jei norime keisti pasaulį, turime keisti save…

Darnių santykių paslaptis – mokėti mylėti ir save, ir savo partnerį bei sugebėti rūpintis abiejų interesais vienu metu. Jei nemokėsite mylėti savęs, nemokėsite mylėti ir aplinkinių. Tačiau jei būsite egoistai ir rūpinsitės tik savimi, meilės jūsų gyvenime bus mažai. Todėl pateikiame kelis patarimus, kaip pasiekti, kad jūsų santykiai būtų harmoningi ir darnūs.

3. Atidžiai rinkite žodžius. Nebesusigrąžinsite to, kas jau išėjo iš jūsų burnos, o žodžiai gali labai stipriai įskaudinti. Todėl galvokite apie tai, ką ir kada sakote savo mylimajam ar mylimajai. Nei savęs, nei kitų nevadinkite kvailu, durnu, storu, nevykėliu ir kitais neigiamais žodžiais. Net juokaudami ar supykę neįžeidinėkite savo mylimojo ar mylimosios.

Neigiamas frazes pakeiskite teigiamomis frazėmis. Užuot sakes ar sakiusi, kad esate storas, sakykite, kad esate ne toks lieknas, koks norėtumėte būti. Patikėkite, žodžiai nėra tik žodžiai, jie daro didelę įtaką mūsų mąstysenai, o mąstysena – gyvenimui. Pasistenkite negatyvius žodžius keisti pozityviais, ir jūsų bei jūsų artimiausių žmonių gyvenimas bent šiek tiek pagražės.

4. Leiskite kitiems būti savimi. Kai kuriems žmonėms kartais būna tikrai sunku susitaikyti su tuo, kad kas nors gali galvoti kitaip nei jie. Tačiau reikia suprasti, kad vienos tiesos niekada nėra. Jei jūsų partneris galvoja kitaip nei jūs, pamėginkite jį suprasti ir pabūti jo vietoje.

Galbūt jūsų nuomonė taip pat pasikeis? Jei nenorite keisti savo mąstymo, nieko tokio, tačiau jei jūsų mylimasis ar mylimoji turi kitokią nuomonę nei jūs, leiskite jam (ar jai) turėti savo nuomonę. Juk jei jūs mylite vienas kitą, tai dar nereiškia, kad turite galvoti vienodai.

5. Maitinkitės sveikiau. Tai gali atrodyti savaime suprantam, tačiau kodėl mes to nedarome? Jei rūpinamės ir mylime save bei aplinkinius, turime pasirūpinti ir savo (bei savo artimųjų) kūnais. Juk valgydami nesveiką maistą jaučiamės daug blogiau, taigi ir esame kur kas nelaimingesni. Mityba gali daryuti didelę įtaką ne tik fizinei sveikatai, bet ir psichinei bei emocinei. Pasirūpinkime ne tik savo, bet ir artimųjų sveikata!

6. Daugiau judėkite. Jei dirbate darbą, kuriame mažai judate, tuomet jums būtina sportuoti. Žmogus turi daug judėti, kitaip jis nebus sveikas. Paskatinkite sportuoti ir savo mylimąjį. Juk jei galime pasigirti dailesnėmis kūno formomis, tuomet labiau savimi pasitikime, jaučiamės gražesni ir seksualesni.

7. Rūpinkitės savo dvasiniu pasauliu. Tik jūs galite pasakyti, kuri religija yra teisingiausia ir kokios vertybės gyvenime jums yra svarbiausios. Tačiau nepamirškite puoselėti savo dvasinio pasaulio. Nueikite į bažnyčią, jei nenorite to daryti, bent jau pamedituokite namuose. Tiesiog atsisėskite patogiai, užsimerkite, giliai kvėpuokite ir stenkitės apie nieką negalvoti.

8. Paįvairinkite savo seksualinį gyvenimą. Su mylimuoju ar mylimąja paeksperimentuokite lovoje, tai jus suartins fiziškai, o galbūt ir emociškai.