Žalia „kabinimo“ reikaluose? Nelik nepastebėta!

Jis tau beprotiškai patinka, tačiau tavęs nė nepastebi. Tipiška jaunos merginos situacija, kuriai žodžiai „vyrų kabinimas“ skamba panašiai, kaip blondinei sąvoka „kvantinė fizika“. Ar įmanoma šią situaciją pakeisti? Be abejo! Ar gali žengti pirmą žingsnį pati? Žinoma! Ar gali suklysti? Deja, taip… Tačiau kruopščiau suplanavusi savo meilės pinklių strategiją, gali pataikyti tiesiai į dešimtuką. Taigi nesnausk ir leisk jam tave pastebėti.

Dabar, ar niekada? Daugybė klaidų padaroma vien per skubėjimą. Jei nori nesugadinti pirmųjų jūsų pažinties akimirkų – neskubėk. Principas „Dabar arba niekada“ retai kada gelbsti meilės reikaluose. Pasitaikė tinkama proga su juo susipažinti, tačiau tu drebi kaip epušės lapas ir jauti, jog nepralemensi nė žodelio? Tai ir nelemenk. Palauk, kol įsidrąsinsi, atrasi tinkamus žodžius. Progų bus ir daugiau. O jei ir nebus, jas galima sukurti. Susilaikydama nuo lemtingo žingsnio, laimėsi laiko geriau viską apsvarstyti. Ir jei pirmasis žingsnis bus tikrai kruopščiai apgalvotas, labiau pasitikėsi savimi. Be to, nežengti pirmojo žingsnio – tai dar nereiškia visai nieko nedaryti. Juk visai nesunku pasisukioti jo akiratyje, pagavus jo žvilgsnį – nežymiai šyptelėti. Pamažu tapkite „pažįstamais iš matymo“. Turėsi daugiau šansų ateity, kai pagaliau ryšiesi prabilti. O gal pamatęs draugišką tavo žvilgsnį jis pirmasis ryšis tai padaryti?

Per daug pliurpi – sau kenki. Nieko nuostabaus, kad jei dieną naktį galvoji tik apie jį, norisi savo mintimis pasidalinti su visais – geriausia drauge, bičiulėmims, bendramokslėmis, kolegėmis ir… švelniai tariant, visu pasauliu. Tačiau nevertėtų pamiršti, kad kuo daugiau žmonių žinos apie tavo jausmus, tuo didesnė tikimybė, jog gandai pasieks ir patį dūsavimų objektą. Iš pirmo žvilgsnio tai gali pasirodyti netgi paranku: jis žinos, kad tau patinka, ir tau nebereikės gaudyti jo žvilgsnio. Tačiau viskas yra kiek kitaip. Nė vienas vyrukas nenori būti „suvystytas“ ir pasiduoda tik tai, kurią pats išsirinks. Ar bent jau galvos, kad pats išsirinko. Todėl sukūrusi įspūdį, kad tai tu jam kritai į akį, o ne atvirkščiai, laimėtum kur kas daugiau.

Damoms – pirmenybė. Nesibaimink užkalbinti jį pirmoji. Tik, žinoma, vertėtų surasti pokalbiui kokią neutralią temą ir nepulti jam aiškinti, kad jis tau patinka. Geriausia – paieškoti daugiau progų su juo susitikti. Lankykis ten, kur lankosi jis, pasistenk surasti bendrų pomėgių. Tikėtina, kad tada ir pasikalbėti atsiras apie ką. Be to, visada pravartu turėti bendrų pažįstamų – būtų tiesiog idealu, jei judu supažindintų trečias asmuo. Jei vaikinukas tave domina, tikrai verta susipažint su jo kolege, kaimyne ar pusbroliu. Nepanikuok – tu ne kabiniesi ant kaklo, o tiesiog patenki į jo aplinką, suteiki jam šansą pamatyti, kad tu egzistuoji.

Kai tavęs nėra… Be abejo, nederėtų pulti į kraštutinumus. Jei sekiosi paskui jį kaip šešėlis ir varvinsi seilę – vargu ar ką nors laimėsi. Ir tikrai neatrodysi žavinga bei patraukli. Nuolat besisukiodama šalia paprasčiausiai nesuteiksi progos jam tavęs pasigesti. Todėl išmok pažaisti slėpynių. Pastebėjusi, kad jis atkreipė į tave dėmesį, galbūt net jau persimetėte keletu žodžių, kuriam laikui dink iš jo akiračio. Čia pasirodydama, čia pradingdama nejučia ir jį įtrauksi į žaidimą – tikėtina, kad ilgainiui jis pats ims akimis tavęs ieškoti. O juk tai ir yra tavo plano dalis, tiesa?

Garsiai šauksi – sėkmė pabėgs. Jei jau nekalbėjai apie ketinimus susipažinti su juo savo draugėms, tai būk kantri, prikąsk liežuvį ir tada, kai jau su juo susipažinsi. Meilės gandai apauga pagražinimais ir pasklinda milžinišku greičiu. Pasidžiaugsi vienai draugei pleputei, kad jis tau nusišypsojo ir pasakė „labas“, nenustebk, kad galbūt rytoj ar poryt jį pasieks paskalos, esą judu ketinate apsigyventi kartu. Vargu ar tokios kalbos jį labai nudžiugins – greičiau palaikys tave kiek kuoktelėjusia. O jei apie savo jausmus ir mažytes sėkmes prasitarsi tik pačioms artimiausioms ir patikimiausioms draugėms, užbėk įvykiams už akių ir perspėk savo kūmutes, kad jos nesureikšmintų šio fakto ir nepultų pačios rodyti kokios nors iniciatyvos. Juk jis tikrai pastebės, kaip tavo draugės jam pasirodžius susižvalgo, kumšteli tau alkūne ar sukikena jam pavymui. Vargu ar tai jam bus labai malonu.

Kas mylės – mylės ir tokią. Net jei susitikus su juo širdis atsiduria kulnuose, susitvardyk. Jei nori pasirodyti miela – visai nebūtina šypsotis Holivudo šypsena, o stilinga – tai dar nereiškia, kad pasislėpusi po triskart storesniu makiažo sluoksniu. Būk savimi ir pasitikėk savo jėgomis. Tik būdama savimi, o ne vaidindama kokį personažą, gali jį sužavėti. Spuogelis ant kaktos ar neklusni plaukų sruoga tau gali tapti pasaulio pabaiga, tačiau vyrai tokias smulkmenas apskritai retai kada pastebi. Todėl nepaisant laikinų grožio nesklandumų, jauskis žaviausia būtybe pasaulyje – tik pati taip besijausdama priversi kitus galvoti taip pat.