40 metų ir be šeimos? Džiaukitės!

Sulaukti 40-ties ir nesukurti šeimos nėra nieko gėdingo. Nors visuotinai priimta, kad tokio amžiaus būtina turėti šeimą, ne visi žmonės nori ar gali gyventi šeimyninį gyvenimą. Vieni vis dar nori būti nepriklausomi, kiti išsiskiria, treti patiria vyro ar žmonos netektį. Tačiau gyvenimas nesibaigia. Žinoma, kartais užklumpančio stipraus vienišumo jausmo neįmanoma išvengti, bet tikrai galima džiaugtis ir mėgautis vienišu gyvenimu. Pateikiame kelis veiksmingus patarimus.

Mėgaukitės laisve

Įvertinkite tai, ko neturi šeimyninį gyvenimą sukūrę žmonės. Mėgaukitės laisve. Jūs niekam nesate įsipareigoję ir galite daryti viską, ko tik geidžia jūsų širdis. Šeimas sukūrę žmonės yra varžomi ne tik pareigų ir atsakomybių, bet ir nuolat turi paisyti savo partnerio nuomonės. Įgyvendinkite jaunystės svajones

Būdami jauni svajojame suaugę įgyvendinti daugybę dalykų, bet sukūrę šeimas ir nerasdami laiko, privalome svajones pamiršti. Jei neturite šeimos, jums niekas netrukdo įgyvendinti senas svajones – mokytis, keliauti, kurti ir pan.

Turėkite daug draugų

Kad išvengtumėte vienišumo jausmo, turėkite daug draugų, nuolat susiraskite naujų pažinčių, leiskite daug laiko tarp žmonių. Šeimas sukūrę žmonės negali sau to leisti ir dažniausiai turi atsisakyti aktyvaus bendravimo su draugais.

Keliaukite

Naujos vietos, kultūros ir patirtys geriausias būdas atipalaiduoti ir susirasti naujų draugų. Patikėkite, keliauti su visa šeima sunku ir labai vargina.

Vaikščiokite į pasimatymus

Šeimas sukūrę žmonės ilgisi nerūpestingų pasimatymų, vakarienių restoranuose ir romantiškų kino seansų. Visa tai jūs sau galite leisti, kai vedusiems telieka apie tai pasvajoti.

Vertinkite, ką turite

Vieniši žmonės dažnai linkę galvoti apie tai, ko jie neturi, bet nesusimąsto apie tai, kuo galėtų džiaugtis. Šeimas turinčių žmonių gyvenimas dažniausiai sudėtingas ir problematiškas, o jūs galite džiaugtis ramybe ir laisve.

Jei nenorite vesti, susižadėkite

Jei jaučiate didelį artimųjų ir visuomenės spaudimą dėl vedybų, su mylimu žmogumi susižadėkite.