Kur dingo visi lyderiai?

„Ar man tik vienam šioje šalyje jau gana to, kas čia darosi? Kur, po velnių, mūsų pasipiktinimas? Juk turėtumėm rėkti nesavu balsu. Nemokšiškų kvailių šutvė vairuoja mūsų valstybės laivą tiesiai į uolas (…) Tačiau užuot įtūžę, visi sėdi sau ir pritariamai linkčioja galvas, kai politikai ragina laikytis nustatyto kurso.“

Tai citata iš Li Jakoka (Lee Iacocca) bei Katrin Vitnej (Catherine Whitney) knygos retorišku pavadinimu „Kur dingo visi lyderiai?”, kuri neabejotinai sukelia asociacijas su tomis aktualijomis ir karštomis diskusijomis, kurios šiuo metu verda Lietuvoje.

Visas pasaulis, o kartu ir Lietuva, išgyvena krizę, kenčia nuo ekonominio nuosmukio ir braido negandų duobėje, kuri atsirado dėl atsakingų ir racionalių sprendimų stokos ir galų gale dėl išties stiprių ir patikimų politikos bei ekonomikos lyderių nebuvimo. Būtent šios temos aptariamos ir šmaikščiu, lakonišku stiliumi parašytoje knygoje „Kur dingo visi lyderiai?”. Maža to, knygos autorius, legendinis automobilių pramonės vadovas Li Jakoka savo knygoje pasakoja apie autoritetingiausias pasaulio politikos ir verslo personas, užduoda keblių klausimų apie atsakomybę, demokratiją ir konformizmą, o kartu kviečia visus piliečius, neatsižvelgiant į amžių, balsuoti, dalyvauti politikoje ir atsakingai rinkti lyderius.

Toks knygos autoriaus siūlymas, o ir pati šviežia išleistos knygos tematika – pačiu laiku. Juk šį pavasarį mūsų šalyje prasideda kova dėl Lietuvos prezidento posto, kandidatai į prezidentus dėlioja savo programas ir buria komandas, žmonės suka galvas už ką atiduoti savo balsą ir kaip neapsirikti, o ore tvyro entuziazmas ir viltinga nuotaika, kad teigiami pokyčiai vis dar galimi.