Kovoje su celiulitu

Celiulito pažeistas vietas išgydyti sunku. Manoma, kad celiulitui atsirasti turi įtakos gausiau besigaminantys lytiniai hormonai: kai bręstate, laukiatės, vartojate kontraceptines piliules, ar artėja Jūsų menopauzė.

Celiulitas taip pat atsiranda, kai priaugate daug svorio. Tačiau net ir lieknos moterys skundžiasi atsiradusiu celiulitu. Taigi, kas padeda celiulitui “klestėti”, o kas ją naikina?

Priemonės nuo celiulito – neveiksmingos

Nepatenkintos savo išvaizda moterys išleidžia krūvas pinigų priemonėms nuo celiulito. Tačiau nei vienas anticeliulitinis kremas neišlaikė Vokietijos mokslininkų atlikto veiksmingumo testo.

Apelsinų žievelės ant šlaunų efektas – natūralus reiškinys, kamuojantis daugybę moterų ir galintis aptemdyti nuotaiką artėjant maudymosi sezonui.

Todėl tokie viliojantys atrodo reklaminiai pažadai, kad šis ar kitas kremas, aliejus ar masažuoklis padės išlyginti odą. Vis dėlto ar verta už tai mokėti pinigus?

Veiksmingumo testą produktai prieš celiulitą (buvo tiriamos aštuonios kosmetikos priemonės ir du masažavimo įrenginiai) išlaikė itin blogai ir pripažinti neveiksmingais.

Nei vienas iš jų per keturias savaites trukusį bandymą nepadarė matomo poveikio 300 eksperimente dalyvavusių moterų – nei kremai, nei elektrostimuliacinis prietaisas, nei vibracinis masažuoklis. Ant priemonių nuo celiulito pakuočių žadamas efektas nebuvo pasiektas. Nepastebėta jokio odos būklės pagerėjimo.

Tyrimą atlikę mokslininkai celiulito norinčioms atsikratyti moterims pataria pinigus geriau investuoti ne į panašias priemones, bet į sportą ir aktyvų gyvenimo būdą. Tai, kaip ir sveikas, mažai riebalų turintis maistas, iš tiesų padeda įveikti šią problemą. Dar viena išeitis: priimti save tokią, kokia esi.

Keletas patarimų kovoje su celiulitu

Celiulito priešai: sveika gyvensena, subalansuota mityba, penkios porcijos vaisių ir daržovių per dieną, judėjimas, grynas oras, ne mažiau 8 stiklinės vandens per dieną, normali kūno masė, kasdieninis celiulito pažeistos odos masažas šepečiu arba grubesne plaušine, pažeistos odos įtrynimai alyvuogių ar sezamų aliejumi su kedrų, rozmarinų, ar kiparisų eteriniu aliejumi, kiaulpienių, žalioji, matės arbatos.

Celiulito draugai: alkoholis, kofeinas, kurio gausu kavoje ir juodojoje arbatoje, rafinuotas, perdirbtas maistas, riebūs pieno produktai, kiauliena, saldumynai,traškučiai, baltų miltų gaminiai, gazuoti gėrimai, stresai, sėdimas, ar stovimas darbas (darykite bent mažas pertraukėles, kad suaktyvintumėte kraujotaką),antsvoris, rūkymas. Rūpinkitės savimi.

Grozioklubas.lt

Comments are closed.