Stereotipai, trukdantys šeimyninei laimei

Kad išsaugotume šeimą, meilę ir laimę, galima drąsiai nepaisyti kai kurių visuomenėje įsigaliojusių taisyklių.

Šeimyniniam gyvenimui mus ruošia nuo vaikystės. Pavyzdys visada būna prieš akis – tėvai. Tik laimės formulė kiekvieno iš mūsų vis kita. Pasirodo, anaiptol ne visos rekomendacijos, perduodamos iš kartos į kartą, yra iš tikrųjų naudingos. Kai kurių verta nepaisyti ir nusistatyti savas racionalias taisykles.

1. Sutuoktiniams visai nebūtina miegoti vienoje lovoje.

Vienas iš jų gali knarkti naktimis, blaškytis, prakaituoti, gadinti orą, turėti virškinimo problemų ar kankintis dėl mėnesinių nemalonumų. Senuose romanuose skaitome apie aristokratiškas šeimas, kur vyras ir žmona turėjo atskirus miegamuosius, miegojo atskirose lovose ir su malonumu susitikdavo prie bendrų pusryčių. Ar tai buvo prabanga, ar išmintingas sprendimas?

2. Maloniausios ir naudingiausios sutuoktinių paliaubos sudaromos lovoje.

Kai lova nebėra susipažinimo vieta, šeimyniniame guolyje gali tapti patogiausia spręsti konfliktus. Jeigu sunku atsiprašyti partnerio arba vyras nėra įpratęs prisipažinti, kad jis neteisus, išreikšti emocijas ir atskleisti tikruosius jausmus galima per seksą.

3. Visą laiką būti kartu negalima.

Gyventi ilgai ir laimingai savo trobelėje gali tik pasakų personažai. Neverta visiškai ištirpti vienam kitame, pamiršus apie viską pasaulyje. Juk partneris jus pamilo pirmiausia dėl jūsų AŠ. Nėra nieko baisaus, kad kartu gyvenantys žmonės turi skirtingus pomėgius ir draugus.

4. Meluoti galima (žinoma, saikingai).

Pasitaiko dalykų, apie kuriuos gėda pasakoti. Tuomet kam apie juos apskritai kalbėti, juo labiau kad puikiai žinote, kokia bus partnerio reakcija?

5. Vaikai vaikais, o vyro niekada nereikia pamiršti.

Moteris turi surasti aukso vidurį tarp savo gyvenimo prioritetų, juk tik harmoninga šeima gali suteikti vaikui laimės.

6. Išsiaiškinti santykius būtina.

Per ilgus metus susikaupęs nepasitenkinimas gali sukelti neprognozuojamų pasekmių. Nebijokite kalbėtis su partneriu, net pakeltu balsu. Išlieti emocijas, kad išsaugotumėte šeimą, būtina, tik svarbu „neperlenkti lazdos“.

7. Šeima – laikina sąvoka.

Kad santuoka išsilaikytų daugybę metų, neverta tikėti amžina meile. Ji praeina, o prisirišimas, supratimas, pasitikėjimas ir dėkingumas už kartu praleistus metus išlieka visam laikui.