Neištikimi vyrai meluoja kitaip nei moterys!

Sužinojusios, kad vyras apgaudinėja, dauguma moterų išgyvena šoką. Dar labiau jos kenčia, kai jis neprisipažįsta nuklydęs į kairę ar visai neteikia tam reikšmės. Moteriai verta žinoti vyrų elgsenos skirtumus, kad galėtų prireikus jį demaskuoti.

Amerikiečių mokslininkų iš Masačusetso universiteto atlikti tyrimai atskleidė, kad ištikimybę sulaužę vyrai ir moterys elgiasi skirtingai. Moterys gudrauja rafinuotai, o vyrai glumina savo partneres nesuvokiamu elgesiu ir nepelnytais priekaištais.

Kad apskritai egzistuoja specifiniai lyčių melo skirtumai, mokslininkai buvo jau nustatę anksčiau. Psichologo Robeerto S.Feldmano vadovaijama grupė iš Masačusetso universiteto apskaičiavo, jog vyrai meluoja lygiai taip pat dažnai kaip ir moterys. Vis dėlto jų melo turinys skiriasi. Jei moterys dažniau meluoja, kad pataisytų savo partnerio nuotaiką, tai vyrai naudoja šį metodą tam, kad patys pasirodytų geresni moters akyse.

Neištikimos moterys daro viską, kad partneriui nesukeltų įtarimo ir kad jis nepasijustų užgautas. O nusikaltę vyrai ieško partnerėje priežasčių, kaip pateisinti savo nederamą elgesį. Jie dažnai reaguoja piktai, tiesiog ieško preteksto susibarti ir skaudina savo partnerę netaktiškomis pastabomis ir negailestinga kritika.

Išdavikiškas žvilgsnis

Ne tik pakitęs vyro elgesys išduoda jo neištikimybę. Daug pasako ir jo kūno kalba. Moterys, kurios nėra tikros, ar jų partneris šiuo metu meluoja, turėtų atidžiai stebėti jo gestus. Ypač išdavikiškas būna žvilgsnis. Kai sutrikusio partnerio žvilgsnis jam kalbant krypsta į dešinę ir į viršų, reiškia, jis stengiasi ištraukti informaciją iš savo atminties. Jeigu jis iš pradžių pakelia akis į viršų, paskui nukreipia žvilgsnį į kairę, galite neabejoti, kad jis kaip tik kuria atsakymą. Jeigu jūsų pašnekovas, išgirdęs nemalonų klausimą, pasislenka ant kėdės pirmyn atgal arba barbena pirštais į stalą, tai parodo jo susinervinimą. Veikiausiai jis ruošiasi pameluoti jums.

Ranka prie burnos kelia įtarimą

Jeigu jūsų partneris kalbėdamas pakelia ranką prie burnos – tai blogas ženklas.

Tokiu gestu jis bando apsisaugoti, kad jam nevalingai neišsprūstų teisybė. Kai šį įtarimą sustiprina kiti požymiai, surenkite partneriui tardomąją apklausą ir pareikalaukite kalbėti atvirai bei prisipažinti.

Skaudžios neištikimybės pasekmės

Neištikimybė yra kur kas daugiau nei džentelmeno reikalas. Partnerio išduoti žmonės dažnai ištisus mėnesiu kenčia dvasines ir fizines pasekmes. Tai atskleidė Getingeno psichologijos universiteto tyrimai, kuriuose dalyvavo 3 300 vyriškos ir moteriškos lyties partnerio neištikimybės aukų.

Apgautieji partnerio neištikimybę išgyveno kaip stiprią psichinę traumą. Beveik du trečdaliai tyrimo dalyvių skundėsi miego sutrikimais ir nesugebėjimu susikoncentruoti. Maždaug pusė jų patyrė fizinių negalavimų, Daugumai jų pradėdavo kankinti drebulys, išpildavo prakaitas, kai tik pagalvodavo apie partnerio neištikimybę. Po šešių mėnesių daugiau kaip 40 procentų nuskriaustųjų vis dar tebejautė patirtos traumos pasekmes.

Nepasitikėjimas išlieka

Vieną kartą apgauti žmonės jau neįstengia atgauti visiško pasitikėjimo partneriu. Daugiau kaip pusė nukentėjusių prisipažino po to kelis menesius kontroliavę partnerį, ar jis nenuklysta kur kitur. Jie iškraustydavo jo kišenes, tikrindavo paštą, peržiūrėdavo skambučius ir žinutes mobiliajame telefone. 80 procentų moterų ir du trečdaliai vyrų reaguodavo perdėtai jautriai į kiekvieną įtartiną savo partnerio poelgį ilgiau kaip pusę metų po išgyventos traumos.