Greitai greitai!!!

Sveiki, mielieji! Iš pat ryto skubu su Jumis pasidalinti savaitgalio įspūdžiais ir artėjančios savaitės planais.

Dažnai po darbo savaitės nebelieka jėgų niekam, rankos nebekyla, kankina miego trūkumas ir visos kitos darbinės ligos. Tada puolame kaip išmanydami save reabilituoti – kas keliauja, kas miega, kas vegetuoja prie televizoriaus. Skiriame pasimatymus draugams ir mylimiesiems, atliekame senai pažadėtus darbus, einame į renginius, tvarkomės spintas ir šluojame savo sielos kerteles. Sekmadienį užbaigiame vieną etapą ir pradedame kitą – pasižadame sau, kad nebevėluosime į darbą, kad rytą darysime mankštą, kad numesime pora kilogramų, kad užsidirbsime daugiau pinigų, kad praleisime per gatvę einančią močiutę, kad sėdėdami kamštyje neburnosime. Kiekvienas tobulėja savaip, pagal savo vertybių skalę.

Aš šį savaitgalį nuėjau į SEL koncertą, pasistumdžiau minioje, pašokinėjau pagal muziką, apkabinus kelis gerus draugus, pamerkiau akį keliems vyrukams ir parsinešiau širdyje kelias gražias dainas. Tada ilgai miegojau nejausdama sąžinės graužaties, nes jaučiau, kad po tokios įtemptos darbo savaitės tai yra mažų mažiausia, ką galiu sau leisti. Vėliau aplankiau draugus, smagiai pavakarojome kalbėdami apie nieką ir apie viską. Sekmadienį praleidau su šeima. Tvarkėmės, kuitėmės, darėme rutininius darbus, kurie kartais pabosta, bet ir vėl mus įtraukia. Vėl atsidaviau kulinarijos aistrai – dar vienas eksperimentas su pica ir tirštomis sriubomis. Likau savimi daugiau nei patenkinta.

Tai vienas iš tų savaitgalių, kuriuos galėčiau pavadinti tobulais, kai viskam, kas man svarbu, atradau laiko. Galbūt kažkam kitam, tai būtų laiko švaistymas arba nuobodulio persmelktas buvimas. Ir nedrįsčiau nei su vienu iš jų ginčytis, juk kiekvienam savo.

Atsimenu, kad ir man pačiai visai neseniai laikas, praleistas prie kompiuterio, atrodė pati šauniausia pramoga. ten liejau savo kūrybinę upę ir žvejojau savo jaunikius, pramogavau ir dirbau. Tai buvo man svarbu. Viskas keičiasi. Ir vertinimas priklauso nuo akimirkos, nuo būsenos. Kartais pyksti ant savęs, kad neišsimiegi, arba užsidirbi, arba per daug pasineri į pramogas.

Bet kuo toliau, tuo labiau stengiuosi dirbi su savo mintimis ir Jums patarčiau tai pabandyti. Yra prirašyta galybė “protingų” knygų, ir daug kur akcentuojama, kad nieko nėra, kol nėra mūsų, o kai esame mes, yra tik tai, ką mes matome ir visa tai turi tokią vertę, kokią mes viskam priskiriame. Galbūt esame ne vieniši, o laisvi? Jeigu leistume sau tuo patikėti…

Kaip praleidote savaitgalį Jūs? Kodėl pasirinkote vienas arba kitas veiklas? Kokios yra Jūsų vertybės? Kokie Jūsų tikslai? Ką norėtumėte nuveikti šią savaitę? Pirmadienis – tai nuostabus laikas pradėti viską nuo balto lapo, pradėti viską iš naujo, padaryti kažką, kad priartėti prie savo tikslų.

Galbūt vertėtų nueiti į DP SPEED DATING – DARNIPORA.LT GREITŲ PASIMATYMŲ vakarą ir susipažinti su naujais žmonėmis, kurie atneštų naujų vėjų į Jūsų gyvenimą? Jokių pašalinių veiklų, tik naujos pažintys ir  galimybė save išreklamuoti. Užmiršote, ką žmonės veikia per pirmą pasimatymą? Bendrauja. Paprastai ir nuoširdžiai. Taip pat flirtuoja, klausia banalių (nebūtinai) klausimų, dalinasi šypsenomis ir “atsitiktiniais” prisilietimais, o paskiau kontaktiniais duomenimis, ir rezga tolimesnius pasimatymų planus. Tai galite padaryti jau šį antradienį. Liko maždaug 32 valandos pagalvojimui. Lauksiu Jūsų…

Iki rytojaus!

Kris