DVIEJŲ DALIŲ DRAMA. I DALIS. 5 MEILĖS KALBOS

Praėjusią savaitę įvyko pirmasis mano renginys Vilniuje. Įspūdžių kalnas.

MANO ATSILIEPIMAI

Tikrai labai jaudinausi ir norėjau, kad viskas pavyktų kuo geriau. Labai norėjau, kad visi jaustųsi puikiai. Kad visų lūkesčiai būtų patenkinti.

Aišku, net tarp dviejų žmonių išsiskiria norai, nuomonės, vertybės, o ką jau kalbėti, kai norisi „įtikti“ visiems.

RENGINIO TEMA

Renginio pagrindinė tema – penkios meilės kalbos. Man ji pasirodė labai prasminga. Juk dažnai poroje gimsta nesusikalbėjimai, kai kalbame savo meilės kalba negirdėdami to, ko nori mūsų partneris.

Pati atsimenu kelias situacijas iš savo gyvenimo, tai galvojau, kad negalima mylėti kitaip, kaip tik mano meilės kalba.

5 MEILĖS KALBOS

Ten nebuvusiems pasufleruosiu, kokias kalbas išskyrė mūsų šokio terapijos ekspertė Ramunė –

prisilietimai (tai viskas, kas susiję su fiziniu kontaktu),

paslaugos (visų rūšių pagalba partneriui),

palaikymas (žodinė parama, meilūs žodžiai…),

laiko leidimas kartu (įvairi veikla, kur svarbiausias akcentas – būvimas kartu),

dovanos (visokiomis daiktinėmis formomis išreikštas dėmesys).

PRIORITETAI SANTYKIUOSE

Žinoma, daugelis atsakysite, kad santykių negalite įsivaizduoti be visų šių dalykų. Bet vieni mažiau, o kiti labiau svarbūs konkretiems individams.

Pavyzdžiui moteris, kuriai reikia bučinių ir glamonių gali nesuprasti racionalisto vyro, kuris lepina ją dovanomis, daro įvairias paslaugas, bet neturi laiko skirti jai pakankamai kūniškos šilumos.

Arba tarkim vyras, kuriam svarbi seksualinė sueitis gali nesuprasti moters, kuri daug kalba apie jausmus, pasitikėjimą, kartoja meilius žodelius ir panašiai, bet fiziškai neprisileidžia jo arčiau.

Svarbu padėti partneriui išgirsti Jūsų prioritetus ir girdėti, ko nori jis, bei mylėti jį taip, kaip meilę įsivaizduoja jis. Čia būtini kompromisai.

DALYVIU ĮSPŪDŽIAI

Kaip visada noriu pasidalinti dalyvavusiųjų išsakytomis nuomonėmis.

Kūniška kalba dominavo, trūksta mums tos šilumos ir be jos niekur. Ne veltui kontaktas seminaro metu sukelia šiltą atmosferą ir priverčia mus šypsotis.

Buvo ir tokių, kurie sakė, kad jiems nejauku, kai per greitai peržengiama Jų privati intymumo erdvė. Šie seminarai galbūt viena iš galimybių saugiai perlipti šį barjerą ir daugelis, dalyvavę seminare jau ne pirmą kartą tokio komplekso nebeturi.

Esama ir individualistų, kurie nori diktuoti savo taisykles. Nesakau, kad tai blogai. Bet gal tai viena iš priežasčių, kodėl šie žmonės vis dar vieni? Juk santykiai tai darbas ir dviejų individų įnašas bei derinimasis vienas prie kito…

Taip pat išsiskyrė nuomonės dėl seminaro pobūdžio – vieni nori daugiau žaidimų, kiti teorijos.

Studijuodama psichologiją išmokau būti lankstesnė daugelyje situacijų ir tikrai nesumeluosiu sakydama, kad tai labai padeda gyvenime. Todėl kartais verta surizikuoti ir pabūti kitokiais, nei mums įprasta… Pabandyti, juk gali ir patikti.

Kaip ir kiekvieną seminarą, viską vainikavo pokalbiai prie puodelio arbatos nesurežisuoti, laisvi ir džiugu, kad atėję, iš pradžių gana svetimi, žmonės sukosi šokių aikštelėje poromis, gvildeno aktualias temas būreliuose arba keitėsi numeriais ir daugiaprasmiais žvilgsniais.

Seminaro metu taip pat gimė darnios šeimos mintis – susirinkti dažniau, neįrėminus susitikimo seminaro aplinkoje. Tai šauni idėja, kuri gali virsti realybe. Ir priklauso viskas tik nuo dalyvių noro.

Juk taip gera pabūti kartu su žmonėmis, kurie turi panašių interesų ir gali pasidalinti sava patirtimi – tiek kaip susirasti antrąją pusę, tiek kaip išsikepti pyragą, tiek kokį filmą pažiūrėti…

REZIUMĖ

Iš Jūsų atsiliepimų, supratau, kad renginys pavyko. Bet vis dėl to, jei ką nutylėjote, tikrai laukiu Jūsų komentarų.

Taip pat ir pastabų, kaip patobulinti mūsų organizuojamas vakarones. Argumentuota kritika padeda išpildyti Jūsų norus, o tai vienas svarbiausių mano tikslų čia.

Gražios dienos, darni mano šeimyna, ir tiems, kas dar nespėjo prie jos prisijungti…

Kris