SBA kocernas

Turinys

Įvadas

Mūsų darbo tikslas buvo išanalizuoti SBA koncerno veiklą, idėjas, ateities planus, įmones valdomas SBA koncerno bei teikiamą produkciją. Štai kaip savo koncerną pristato patys SBA:

Misija ir vertybės

Misija

Mes siekiame tapti greičiausiai augančia grupe – kaštų lydere Rytų Europoje – kuriančia šiuolaikiškam žmogui patrauklius aprangos stilių ir namų aplinką.

Vertybės

Šeimininkiškumas

Kai jaučiamės atsakingi už savo kompanijos išteklius, kai stengiamės optimizuoti sąnaudas, kai nesitenkiname įprastais sprendimais, bet ieškome efektyviausių, kiekvienas iš mūsų prisidedame prie grupės konkurencinio pranašumo ir pelno augimo.

SBA grupės ateitis priklauso nuo kiekvieno iš mūsų asmeninio indėlio, šeimininkiško požiūrio į savo darbą bei kompaniją.

Vienybė

Mūsų varomoji jėga – susitelkusi profesionalų komanda. Siekdami bendro tikslo mes pasitikime ir palaikome vienas kitą. Grupės interesai mums svarbesni už asmeninius, padalinio ar įmonės interesus.

Veržlumas

Mes ne tik naudojamės verslo galimybėmis, bet ir aktyviai jas kuriame drąsios iniciatyvos bei progresyvaus požiūrio į pasaulį dėka. Tvirtai laikydami likimą savo rankose, norime augti bei tobulėti, stengiamės kaip galima geriau panaudoti asmeninę patirtį SBA sėkmės labui.

SBA istorijaAugimo etapai

Gimimas

1990. Koncerno SBA istorija prasideda nuo didelio troškimo, aistros ir noro kurti. Mes turėjome kuklius išteklius, menkas technologines galimybes, tačiau puoselėjome gražią ir kilnią viziją – sukurti konkurencingą lietuvišką produktą.

Tvirtėjimas

1993 – 1996. Įsigijome baldų ir tekstilės įmonių. Šiandien jos – vienos iš didžiausių, pažangiausių ir efektyviausiai dirbančių šios šakos gamybos įmonių Lietuvoje. Duris atveria pirmosios mūsų baldų bei aprangos parduotuvės Lietuvoje.

Kokybė

1997. AB „Klaipėdos baldai” tampa pirmąja Lietuvos baldų pramonės įmone, įdiegusia kokybės vadybos sistemą pagal tarptautinį ISO 9001 standartą. Šiuo metu visose mūsų gamybos įmonėse funkcionuoja kokybės bei aplinkosaugos vadybos sistemos, atitinkančios tarptautinius standartus.

Investicijos ir pripažinimas

1999 – 2000. Didžiausias investicijas skiriame baldų, aprangos gamybos bei prekybos tinklo plėtrai. Kartu investuojame į gaminių kokybę bei darbo sąlygų gerinimą. SBA grupės įmonėse diegiame ekologiškos gamybos politiką.

SBA grupės pastangos bei indėlis sėkmingai vystant ekonominę ir socialinę veiklą Baltijos regione įvertinamas pagrindiniu Baltijos verslo konvencijos apdovanojimu – „Baltic Business Award“. Baltijos verslo konvencijos steigėjai: Švedijos Kalmaro universitetas, Švedijos Karalystės užsienio reikalų ministerija, JAV ambasada Švedijoje.

Pokyčiai, plėtra ir vertybės

2003. Pradedame taikyti naują verslo modelį, orientuotą į naujos strategijos įgyvendinimą bei greitą plėtrą. Šie metai – verslo valdymo sistemos (SAP) diegimo pradžia. Vieni pirmųjų Lietuvoje įdiegiame automatizuotą gamybos valdymo sistemą (ERP).

Dinamiška aplinka, turtinga patirtis ir nauji iššūkiai subrandina vertybes, kurios atspindi naują SBA grupės verslo filosofiją.

Lyderis

2005. Šiandien mūsų aprangos ir baldų įmonės yra tarp didžiausių, progresyviausių ir efektyviausių įmonių Lietuvoje. SBA grupėje dirba beveik 6000 darbuotojų, daugiau kaip 90 procentų mūsų produktų yra eksportuojami į Europos Sąjungos šalis ir Jungtines Amerikos Valstijas.

Rytojus

Kitas mūsų plėtros tarpsnis nukreiptas į veržlų augimą, kokybės gerinimą, efektyvų strateginį valdymą. Sieksime, kad SBA grupė būtų žinoma kaip progresyvi Rytų Europos grupė, turinti sparčiai augančias pajamas bei pagarbą keliantį tarptautinį partnerių tinklą.

Mūsų grupė

SBA grupės pagrindinės veiklos sritys – baldų gamyba ir mažmeninė prekyba bei aprangos gamyba ir mažmeninė prekyba. Koncernas taip pat sėkmingai vysto nekilnojamojo turto verslą.

SBA grupės narys

SBA idėjos namams priklauso koncernui SBA. Koncernas SBA į vieną didžiausių Lietuvos verslo grupių vienija įmones, gerai žinomas ne tik mūsų šalyje, bet ir užsienyje. Šiuo metu SBA valdo 13 įmonių, kuriose dirba beveik 6 tūkstančiai darbuotojų. Pagrindiniai veiklos prioritetai – baldų ir tekstilės gamyba bei mažmeninė prekyba, nekilnojamojo turto valdymas. SBA priklausančios įmonės – lyderės Lietuvoje. Ne viena jų buvo pripažinta sėkmingiausiai dirbančia savo srities įmone Lietuvoje, o jų gaminama produkcija pelnė daugybę titulų ir apdovanojimų.

SBA Idėjos namams prekybos tinklas

UAB “Klaipėdos baldų prekyba” prekinis ženklas SBA Idėjos namams – tai mažmeninės baldų prekybos tinklas, turintis 8 salonus Lietuvoje (Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Druskininkuose bei Alytuje) ir 2 Latvijoje (Rygoje).

SBA idėjos namams salonuose prekiaujame Lietuvos bei Europos gamintojų baldais. Tinklas turi išimtines teises prekiauti SBA grupės gamintojų (AB “Kauno baldai” , AB “Klaipėdos baldai”, AB “Šilutės baldai”, AB “Karigė”, AB “Akmena”) produkcija. Svarią asortimento dalį sudaro ir kitų Lietuvos gamintojų baldai bei gaminiai, importuojami iš Danijos, Italijos, Belgijos, Prancūzijos, Suomijos, Turkijos, Lenkijos, Malaizijos ir kitų šalių.

Bendras salonų prekybinis plotas siekia 15 000 m2.

SBA Idėjos namams verslo idėjaSBA Idėjos namams siūlo novatoriškus būsto ir biuro apstatymo sprendimus.SBA Idėjos namams – tai šiuolaikiški ir funkcionalūs baldai už prieinamą kainą.

Bendrovės istorija

1994 įkuriama UAB “Klaipėdos baldų prekyba” (SBA BALDAI prekinis ženklas). Atidaromi prekybos salonai Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.1995 atidaromi filialai Alytuje ir Šilutėje.1997 atidaromas filialas Rygoje.1999 kapitaliai rekonstruotas salonas Klaipėdoje.2000 atidaromas modernus baldų prekybos centras Vilniuje.2002 atidaromas naujas salonas “Senukų” prekybos centre, Kaune.2004 atidaromas naujas salonas Panevėžyje.2005 atidaromas naujas “SBA Idėjos namams” salonas Vilniuje.2005 pakeičiamas prekės ženklas visoje Lietuvoje.2005 atidaromas dar vienas salonas Rygoje.

SBA koncerno paslaugos, ivairovė, klientai

Kompleksinis sprendimas jūsų namams. Klientų patogumui siekiame pasiūlyti kuo daugiau būsto apstatymo idėjų ir sprendimų po vienu stogu. Apsilankę mūsų salonuose rasite svetainės, valgomojo, miegamojo, jaunuolio, virtuvės, namų ir profesionalaus biuro baldų bei namų apyvokos prekių. Skatindami pirkėjus kurti ir įgyvendinti interjero sprendimus savo namuose, didesnę dalį gaminių stengiamės pateikti jaukiose kambario fragmentus atspindinčiose ekspozicijose.

Įsiklausydami į klientų pageidavimus, nuolat tobuliname ir atnaujiname asortimentą, pristatome unikalius gaminius, kuriais prekiauja tik mūsų tinklas. Atsižvelgdami į klientų gyvenimo būdą bei estetinius poreikius, salonuose siūlome gausybę šiuolaikiškame interjere taikomų baldų stilių. Didžioji dalis mūsų asortimento atspindi įvairias modernaus stiliaus variacijas, pradedant nuosaikesniu, ramesniu ir baigiant drąsiu, ryškiu, atitinkančiu “paskutinio mados žodžio” tendencijas. Be to, modernų parduotuvės įvaizdį papildo ir populiarėjančio etninio bei vis dar mėgstamos šiuolaikinės klasikos stiliaus baldai.

Prieinamos kainos. SBA Idėjos namams nuolat siekia, kad klientus tenkintų kainos ir kokybės santykis. Mūsų tikslas, kad klientas pripažintų, jog įsigyto gaminio vertė yra didesnė nei jo kaina. Būdami rinkos lyderiu, prieinamas kainas užtikriname pirkdami baldus didžiausiais kiekiais, išsiderėdami geriausias kainas.

Paslaugų įvairovė. Mums ypač svarbu, kad SBA Idėjos namams salonuose klientams būtų malonu ir lengva apsipirkti. Todėl pirkėjams siūlome įvairiausių paslaugų: pirkimas išsimokėtinai (lizingas), paslauga “Įsigyk baldus šiandien – mokėk vėliau”, baldų pristatymas ir surinkimas, įvairios atsiskaitymo formos, projektavimas, pardavimo personalo konsultacijos, dovanų čekiai.

SBA Idėjos namams sprendimai jūsų biuruiDarbe praleidžiame daug laiko, tad darbo vietos aplinka ne mažiau svarbi negu namų erdvė. Todėl mūsų salonuose rasite ir biuro apstatymo sprendimus. Darbui su verslo klientais įkūrėme kontraktinės prekybos departamentą, galintį pasiūlyti įvairių serijų biuro baldus, minkštasuolius, baldus konferencijų salėms, viešbučiams, kavinėms, gydymo įstaigoms ir kt.

Visi mūsų parduodami baldai yra ergonomiški, pritaikyti individualiems žmonių poreikiams, modernūs, elegantiški, praktiški ir kokybiški. Stengiamės pasiūlyti tokius biuro apstatymo sprendimus, kurie atitiktų individualius reikalavimus ir įtiktų kiekvieno skoniui. Siūlome kompleksinį paslaugų paketą: dizainerių konsultacijas (prireikus atvykstame į objektą), projektavimo paslaugas, darbo vietų įrengimo, baldų atvežimo bei surinkimo paslaugas, garantinį ir pogarantinį aptarnavimą, lanksčią nuolaidų ir apmokėjimo sistemą ir kt.

SBA klientaiMūsų klientai

Alita Alnos biuro sistemosAchema Baltic GarantBaltic Property TrustCommercial Union Lietuva Gyvybės Draudimas Dvarčionių keramikaFalck securityHannerIgnalinos AEKaimo verslo plėtros ir informacijos centrasKaro prievolės administravimo tarnyba prie KAMLietuvos avialinijos CARGOLietuvos energija Lietuvos naujienų agentūra ELTALietuvos geležinkeliaiLietuvos radijas ir televizijaLietuvos rytas

Lietuvos tautinis olimpinis komitetasLietuvos telekomasLR ambasada BaltarusijojeMažeikių naftaMuitinės departamentasNacionalinė mokėjimų agentūraOmnitelPAROCPolicijos departamentas prie VRMRadijo stotis M-1Radijo stotis “Pūkas”RasmitasRegistrų centrasŠvietimo ir mokslo ministerijaTeismo medicinos institutasTeisės universitetasUtenos trikotažasUžsienio reikalų ministerijaŪkio ministerijaVilniaus kailiai“Veido” redakcijaVilniaus savivaldybėVilniaus televizija Vilniaus universitetasVilniaus vingisViešbutis “Baltpark”Viešbutis “Draugystė”Viešbutis “Palangos linas” Visuomenės sveikatos priežiūros tarnyba prie SAMVytauto Didžiojo universitetas

SBA koncerno paslaugosPASLAUGOS

Pirkimas išsimokėtinai (lizingas)Baldų atvežimas, užnešimas, surinkimasAtsiskaitymas grynais, pavedimu, banko kortele Virtuvių bei biuro baldų projektavimas Garantinis aptarnavimasBaldų priežiūros patarimaiDovanų čekisPriveligijuoto kliento kortelėNamų idėjų studija