Toksinai

Nuodus iš organizmo galima išvalyti. Ilgą laiką skrajojo laki frazė, kad visos ligos nuo nervų, tik viena – nuo meilės. Dabar šią formulę papildė toksinai, kurie provokuoja ligas ir greitina organizmo senėjimą.

Šlakų (tai tie patys toksinai) – cheminės ar natūralios prigimties elementų daugiau ar mažiau gyvenimo tėkmėje susidaro kiekvieno žmogaus organizme. Mes jų gauname sirgdami, sutrikus medžiagų apykaitai, iš aplinkos, išgyvendami stresines situacijas. Toksinų apnuodytą žmogų galima atpažinti iš vaizdo – blyški pavargusi oda ir nugeibę plaukai. Tačiau tai nėra didžiausia blogybė.

Besikaupiantys toksinai laikas nuo laiko sukelia organizmo intoksikacijas. Gydytojai įsitikinę, kad intoksikacija ne tik blogina savijautą, mažina imunitetą, bet ir trikdo organizmo biocheminius procesus, jų funkcijomis apkraudama kitus organus. Intoksikacija smarkiai pagreitina organizmo senėjimo procesą.

Ką pirmiausiai reikia išsivalyti?

  • Virškinamąjį traktą – didžioji toksinų dalis tūno žarnyne.
  • Kepenis – cheminę organizmo laboratoriją, kurioje atpažįstamos ir nukenksminamos nuodingosios medžiagos.
  • Inkstai – pagrindinis organizmo filtras, kuris šalina iš organizmo perdirbtas medžiagas.
  • Limfmazgių sistema – pagrindinis bastionas nuo puolančių infekcijų. Ji – taip pat ir transporto sistema, kuri šalina iš organizmo nugalėtų toksinų šiukšles.

Kaip išvalomi susirinkę toksinai?

Žinoma, yra ne vienas efektyvus būdas. Vienas labiausiai efektyvių ir ekstremalių – badavimas ir hidrokolonoterapija. Tačiau savarankiškai juo užsiimti – nevalia. Tai galima daryti tik konsultuojantis ir stebint gydytojams.

Radikalūs organizmo valymai gali suteikti visai atvirkščią rezultatą. Tarkim klizmos procedūra išvalo ne tik šlakus, bet ir naudingus mikroorganizmus, kurie padeda virškinti maistą ir apsaugo patogeninių elementų.

Ideali šiukšlių mašina

Tačiau organizmą valytis verta. Jums galėti padėti paprasta priemonė – sorbentai. Jie į save susiurbia ir nukenksmina sutiktus toksinus bei nuodus, ir ištransportuoja iš organizmo. Šis apsivalymo būdas žinomas nuo senų laikų. Jau senovėje žmonės atsirinko augalus, kurie pasižymi vėmimą sukeliančiomis, šlapimą ir tulžį varančiomis, vidurius atlaisvinančiomis savybėmis. Natūralūs sorbentai – patys efektyviausi. Jie ne tik valo organizmą, bet ir atstato ląstelių veiklą, blokuoja pavojingų medžiagų veiklą.

Organizmo išsivalymo rezultatus pajus ir įvertins pats žmogus. Jei kvėpavimas tapo gaivus, kūnas lengvas ir lankstus, akys ėmė žvilgėti – Jūs pasirinkote teisingą kelią.

Kaip išsaugoti pasiektus rezultatus?

  • Kontroliuokite ką valgote: ribokite riebius, keptus ir rūkytus produktus.
  • Judėkite: tai suaktyvins medžiagų apykaitos procesus, ir stimuliuos limfos judėjimą organizme.
  • Nieko nevalgę ryte išgerkite stiklinę vandens: tai valo pagrindinį organizmo filtrą – inkstus, aktyvizuoja žarnyno peristaltiką ir padeda jam pašalinti nuodingų medžiagų.
  • Išsimiegokite: tai irgi padeda kovoti su toksinais. Kai kurios naudingos medžiagos išsiskiria aktyviau būtent tada, kai žmogus miega.