Muilas

Kosmetikė Ana Proniajeva:

– Rinkdamiesi prausimosi priemones, nesivadovaukite tik jų kvapu, nes prausiklių paskirtis daug platesnė, nei pašalinti nuo kūno nešvarumus. Be to, reikėtų žinoti, koks prausiklis, kokiai odai tinka, ir kuo skiriasi muilas, dušo želė, kremas.

Muilas

Gaminamas iš gyvulinių ir augalinių riebalų, šarmų, kvapiųjų medžiagų bei įvairių priedų. Jei oda riebi, spuoguota, geriausiai tinka muilas su gliceroliu ir riebalų liaukų veiklą slopinančiomis medžiagomis, kurios šalina nešvarumus, odos riebalus, bakterijas bei slopina odos uždegimą. Sausai odai geriau rinktis mažiau aromatinius ir mažo šarmingumo muilus, kad nedžiovintų odos.

Jautriai odai tinka raminamųjų medžiagų turintys muilai.

Kokį naudosite muilą – kietą ar skystą, neturi esminės reikšmės, svarbiausia – pritaikyti jį savo odos tipui.

Kietą muilą reikia laikyti sausai ir visada švarų, nes kitaip jis taps neveiksmingu, jame ims daugintis mikrobai. Ūkinis muilas dėl didelio šarmų kiekio tinka tik skalbti ir netinka veido ar kūno prausimui.

Nesvarbu, kokio tipo oda, kosmetinį muilą geriausiai kaitalioti su kitomis prausimosi priemonėmis.

Šveičiamasis prausiklis

Turi smulkių šveičiamųjų dalelių, kurios pašalina negyvas viršutinio odos sluoksnio ląsteles. Tokį prausiklį pakanka naudoti vieną kartą per savaitę riebiai ir normaliai odai valyti.

Dušo želė

Sudėtyje yra įvairių drėkinamųjų bei maitinamųjų komponentų, žolelių ekstraktų, Negyvosios jūros mineralų, eterinių aliejų ir kitokių medžiagų, todėl prieš ją pirkdami įdėmiau perskaitykite etiketes.

Dušo kremas

Tirštesnis, jame yra ne tik plaunančių, bet ir riebalų kiekį atkuriančių bei drėkinamųjų medžiagų. Ši prausimosi priemonė ypač tinka sausai ir normaliai odai prausti.