Miego pozos

Po dienos darbų kartais norisi tik vieno – griūti į lovą ir miegoti, miegoti, miegoti…

Sakoma, kad vienas išsimiegosi visada geraiu, bet kartais reikia kito žmogaus, kad jaustum jo artumą, kontaktą. Tiesiog norisi apsikabinti ir užmigti. Ir tai nieko bendro neturi su seksu.

Dažnai pora pasirenka mėgstamą pozą. Medikai teigia, kad miegodamas žmogus aštuonis – dešimt kartų pakeičia pozas. Sveikiausia jie vadina embriono – guli šiek tiek susirietęs, sulenkęs kelius ir šiek tiek pritraukęs kelius prie krūtinės. Tokia poza tinka miegant ir su partneriu.

Partnerių miego pozos pasirenkamos ne tik pagal patogumą, jos daug pasako ir apie jų tarpusavio santykius.

Abu ant šono, veidus nukreipę į tą pačią pusę

Vyras pilvu prisiglaudęs prie moters kūno. Meiliai apkabinęs mylimąją, it mėgstamą vaikystės žaislą, partneris jaučiasi ir stiprus, ir saugus. Pora šitaip dalinasi energija, palaiko vienas kitą. Kitas variantas – visiška priešingybė.

Abu ant šono per atstumą vienas kitam atsukę nugaras

Jokio kūnų kontakto. Toks atsiribojimas būtinas, kai poros dirba viename darbe ir turi pernelyg daug bendrų reikalų. Tuomet atsiranda emocinio atsipalaidavimo poreikis. Meilės pinklės – tai poza, kur kūnai taip susiviję, kad nesuprasi, kurs jis, kur – ji.

Atsigręžę vienas į kitą, apsiraizgę kojomis ir rankomis

Jų ryšys toks artimas, kad regis jų niekas neišskirs. Nors sakoma nuo meilės iki neapykantos vienas žingsnis.

Abu partneriai užmiega ant nugarų pilvais aukštyn

Tai darni nestresuojanti pora. Laisvai išsidraikęs partneris yra komunikabilus ir atviras, kartais – ūmus ir nesivaldantis, egoistas, savimyla.

Miegate surėmę nugaras ir net susirėmę pėdomis

Tai – tvirto ir patikimo ryšio poza. Nors esate nusisukę į skirtingas puses, tačiau tai tik papildo jūsų asmeninius požiūrius.

Jis guli ant pilvo apsikabinęs pagalvę, ji – ant šono, bet irgi apsikabinusi ne partnerį, o pagalvę

Įprotis kabintis į pagalvę gali reikšti nenumalšintą švelnumo, saugumo ir ramybės poreikį. Tai noras apsisaugoti nuo negandų, baimė prarasti partnerį.

Mėgsta užmigti susikibę už rankų

Tai noras išlaikyti romantišką ryšį. Tačiau jei atsibudai tvirtai įsikibusį į partnerio ranką – turi problemų. Tave kamuoja baimė, nerimas, liūdesys, vienatvė. Tu desperatiškai kimbiesi į artimo ranką.

Jei dedi jam galvą ant krūtinės

Jis tavo gyvenimo parama ir apsauga. Partneris nesiskundžia, kad dūsta, kad jam sunku? Tai jis tikras draugas, pasirengęs tave globoti.

Jei užmetei koją ant partnerio

Vadinasi nevalingai jį bandai sulaikyti. Galbūt jautiesi nepakankamai patraukli? Be reikalo.