Apie saugumą bendraujant internetu

„Darnios poros“ dalyvė Justina T. klausia, ar galima pasitikėti vyriškiu, su kuriuo jį susipažino internete ir kuris pasiūlė pelningą investiciją? Kita „Darnios poros“ dalyvė Beaatričė S. teiraujasi, kaip bendrauti ir ar iš vis bendrauti su vyru, pasiūliusiu internetinį seksą?

Saugesnis bendravimas internete veikiausiai domina ne vieną „Darnios poros“ narę ir narį.

Saugumas internete

Nauja pažintis visada yra rizika. Galima ja nusivilti, nepažįstamasis (-oji) gali mums sugadinti nuotaiką. Bet ar daug vertas pasimatymas, jei iš anksto žinome, kuo jis baigsis? Toks pasimatymas būtų ne įdomus susitikimas, o nykus darbas.

Visgi kai kurių internetinio bendravimo saugumą padidinančių taisyklių verta laikytis. Jei Jūsų prašo asmens kodo, paso numerio, banko sąskaitos numerio ar dar kokių nors asmeninių duomenų, akivaizdu, kad jų siųsti nereikia. Juk jūs nedalinate tokių duomenų susipažinę vakarėlyje ar gatvėje. Maloniam bendravimui tokie duomenys tikrai nereikalingi. Ir, aišku, neverta dalintis finansiniais ištekliais, investuoti į itin pelningus projektus, pirkti itin pigias prekes. Finansinėms operacijoms yra skirtos kitos internetinės svetainės.

Tarsi sudėtingesnis klausimas apie internetinį seksą, seksą telefonu ir pan. Iš tikro atsakymas gana aiškus. Tereikia paklausti savęs: „Ko aš noriu?“ Jei norima draugystės, meilės, ilgalaikių santykių, tai pradėti juos tokiu būdu nebūtų sumanu. Jei norima pramogos ir išbandyti ką nors naujo – parankiausia registruotis tam skirtuose tinklalapiuose. „Darnios poros“ narys (-ė), su kuriuo/kuria apsikeista tik el. pašto žinutėmis, kurio dar nesate sutikę, dalintis savo seksualinėmis fantazijomis nėra tinkamas partneris (-ė).

Taigi jeigu pažinčių svetainės “Darni pora” dalyvis Jums siūlo ne pažintį, o ką nors kitą, geriausia iškart nutraukti su juo/ja susirašinėjimą. “Darni pora” yra skirta ilgalaikei pažinčiai užmegzti.