Jis buvo neištikimas

Neištikimybė – labai nemalonus santykių išbandymas. Juk nuo jos niekas neapdraustas – nei moterys, nei vyrai, nei turtuoliai, nei įžymybės. Juk turtas ir šlovė nėra ištikimybės garantas. Labai apmaudu, bet neištikimybė – labai paplitęs reiškinys. Remiantis statistikos duomenimis, iki 80% vyrų buvo neištikimi savo draugėms ar žmonoms.

Kokios gi vyro neištikimybės priežastys?

Visų pirma, neištikimybė gali būti pirmas užgesusios meilės požymis. Jūsų partneris, galbūt, šito dar nesupranta ar, tiesiog, apie tai negali Jums pasakyti. Tačiau tokioje situacijoje geriausias sprendimas – išsiskyrimas, bet ramus, be santykių aiškinimosi.

Antra, neištikimybė gali liudyti apie tai, jog egzistuoja problema santykiuose. Santuoka, kad ir kokia ji būtų, tai dviejų žmonių sąjunga, todėl ir iškilusias problemas būtina spręsti kartu. Lengviausia vyrą apkaltinti, kad jis „mergišius“ ar „lovelasas“ . Tačiau, iš tiesų, psichologai tvirtina, kad neištikimybė atsiranda tuomet, kai santykiuose trūksta harmonijos – psichologinės, buitinės, seksualinės ir t.t.

Juk visos šios gyvenimo aplinkybės yra labai svarbios vyrui. Kai kurie vyrai, būdami neištikimi, bando išspręsti santykiuose atsiradusią problemą. Daugeliui partnerių neištikimybė tampa ne griovėja, o atvirkščiai, santykių stabilizatore.

Daugelis sako, kad po neištikimybės, mylimieji pradeda geriau suprasti savo antrąją pusę ir pasidarė vienas kitam atidesni, dosnesni ir kantresni.

Taip pat vyrai būna neištikimi, kai tarp sutuoktinių atsiranda psichologinis susvetimėjimas.

Daugiausiai neištikimi būna žmonės, su vidinėmis psichologinėmis problemomis. Pavyzdžiui, jaunas žmogus bijo rimtų santykių ir esant mažiausiai jų atsiradimo užuominai, jo sieloje atsiranda baimė, po to atsiranda ir neištikimybė.

Į neištikimybę veda tiek vyrų, tiek moterų nepasitikėjimas savimi. Norėdami padidinti išblėsusį pasitikėjimą savimi, jie nuolat keičia partnerius taip garantuodami pasitikėjimą savimi. Arba, vyras, turintis tam tikrą socialinį statusą, bet nepasitikintis savimi, daro pačias įvairiausias užuominas, kad reikėtų susirasti meilužę.

O jis, tuo remdamasis, būna neištikimas savo žmonai, arba vyras negali priešintis damos – viršininkės vilionėms. Tokias atvejais gali padėti tik savalaikė kvalifikuoto psichologo pagalba.

Gali būti, jog Jūsų vyras yra nelinkęs į monogaminius santykius. Aišku, geriausia tokiu atveju išsiaiškinti iki sutuoktuvių.

Neištikimybės priežasčių yra pačių įvairiausių ir kiekvienoje poroje jos individualios. Svarbiausia nusiraminti, pabandyti atsipalaiduoti ir į šią situaciją pažvelgti iš šalies. Kai kas kreipiasi į drauges, eina į naktinį klubą prasiblaškyti arba žiūri futbolo varžybas.

Svarbiausia, pasiekti sau psichologinio komforto būseną ir suprasti, kiek svarbūs Jums santykiai. Jeigu jie mums brangūs, tuomet geriausia Jūsų porai kreiptis į psichologą, kuris užsiima būtent neištikimybės psichologija ir dirbti kartu, kad ne tik atnaujinti, bet ir pagerinti santykius šeimoje.

Straipsnis parašytas remiantis užsienio spauda. Gerda Zemenskaitė