Ginčas iš niekur

Dažniausiai pasitaikanti vyrų sukeltų ginčų priežastis – moters jausmų ar požiūrio nepripažinimas. Štai pavyzdys: Vyrai beveik visada reaguoja į moterų neigiamus jausmus. Jis pasakys „Nustok dėl to jaudintis“. Jei vyriškis tai būtų pasakęs bičiuliui, ši frazė skambėtų kaip draugiška ir raminanti. Tačiau tokie žodžiai, ištarti intymiajai partneriai yra nejautrūs ir skaudinantys.

Kartais vyras gali bandyti užgožti damos liūdesio jausmą. „Tai nėra taip svarbu.“ Ir jis pradeda kalbėti apie daugybę galimų praktinių sprendimų. Vaikinas nujaučia, jog sulaukusi jo paramos, partnerė bus laimingesnė. Tačiau ji tokiu atveju pasijunta užgožta, vieniša, praktiškai palikta. Moteris negali priimti vyro patarimų, kol šis neišmoksta gerbti jos poreikio retkarčiais pabūti nusiminusia.

Tuomet jis dar labiau užgauna bandydamas aiškinti, kodėl moteris neturėtų būti liūdna. Deja, vyras net nenutuokia, kad jo bandymas priversti partnerę pasijusti geriau šią skaudina ar užgožia. Tokioje situacijoje, ko gero, moteris girdės vienintelį dalyką – kad jis nesirūpina šios jausmais.

Norint, kad ji išklausytų mylimojo samprotavimų, pirmiausia mergina nori būti išklausyta, kokios yra jos nusiminimo priežastys. Šiuo atveju vyrui svarbu prisiminti, jog geriausia klausyti supratingai ir nepulti dėstyti savų teorijų. Kai jis pradės rūpintis partnerės jausmais – ši pajus taip reikalingą paramą.

Įsivaizduokime panašią situaciją Marse. Ar manote vienas vyras kitam pasakytų „Aš girdėjau apie Tavo susirūpinimą ir suprantu, kokia skaudi ši patirtis Tau buvo.“? Taip nenutiks. Iš tiesų, tikėtina, jog pasakytų „Tai nėra taip svarbu, nešvaistyk laiko nerimaudamas dėl tokių dalykų.“

Suprasdamas ir prisimindamas tai, susidūręs su panašia situacija gyvenime vyras galės panaudoti šią gudrybę. Pateikiamos informacijos įsisavinimas bei praktika, supratimas, kas padeda bendraujant su moterimis, gali padaryti stebuklus – išvengsite ginčų, kurie ankščiau prasidėdavo „iš niekur nieko“.