Aštuoni dalykai, kuriais moterys nervina vyrus

Subtilių užuominų apie tinkamą kalėdinę dovaną vyrai dažniausiai nesupranta. Kai ji sako: „Kokia graži Jolantos apyrankė“, jis tikrai nesuvoks, kur ji taiko ir veikiausiai tik susierzins. Vyrai nori, kad moterys jiems pasakytų aiškiai.

Tai parodė Vokietijoje atlikta apklausa, kurioje dalyvavo per 1 500 vyrų.

Vyrai nori aiškumo

75 procentai apklaustų vyrų prisipažino, jog labai susinervina, kai moteris nepasako konkrečiai, ko ji nori. Ir moterų nepunktualumas jiems nepatinka. Kas antras vyras negali pakęsti, kai jam tenka nuolat laukti.

Trečioje nekenčiamiausių moterų savybių vietoje atsidūrė jų pomėgis tvarkyti vyro daiktus. Kas ketvirtas vyras siunta, kai nebegali surasti savo daiktų, nes brangiausioji juos sutvarkė.

Vaikščiojimą po parduotuves vyrai taip pat nurodė kaip vieną iš nemėgstamiausių užsiėmimų. Kas penktas vyras prisipažino negalįs pakęsti, kai moteris jį verčia eiti apsipirkti.

Kine geriau neplepėti

Kartu eiti vakarais į kiną mėgsta abi lytys. Kai rodomas filmas partnerė, anot vyrų, turėtų verčiau užsičiaupti. Damos komentarai („Kodėl jis taip daro?, „Kur jis dabar eina?“) 17 procentų vaikinų ir vyrų išvaro iš kantrybės.

Apskritai kuo mažiau šnekų vyrų požiūriu, tuo geriau. Kai ji po sekso klausia, apie ką jis galvoja, 15 procentų vyrų susinervina.

Ir moterų elgesys kelyje dažnai piktina juos. Kas dešimtas negali pakęsti, kai jo partnerė lėtai vairuoja automobilį ar per ilgai vargsta parkuodama.

Kalbėkite kaip vyrai

Kad mažiau sunervintų partnerį, bet pasiektų savo tikslų, moterys turi pasistengti kalbėti aiškiai, be jokių užuominų. Vyrai dažniausiai tiesiai pasako tai, ko jie nori. Jiems lengviau sekasi suformuluoti aiškius nurodymus ir sunkiau iš netiesioginių pasakymų ištraukti esmę.

Pavyzdžiui, kai moteris pluša ruošdama šventinį stalą, užuot priekaištavusi pasimetusiam vyrui: „Man niekas nepadeda!“, turi pasakyti konkrečiai: „Atnešk keptą žąsį iš virtuvės!“

Moterims patartina kalbėtis su partneriu vyrų kalba, ypač kai jos nori ko nors pasiekti.