Gyvenimo Guru

Gyvenimo guru – kas tai ir ar jo reikia? Tai mano šio blogo klausimas. Mūsų partnerių sąrašą papildė dar vieni draugai su labai įdomiu pavadinimu. Jau vien tik guru skamba egzotiškai. Neslėpsiu, “pasigooglinau”, kad rasčiau tikslesnį guru apibūdinimą. Taigi:

“Guru (skr. गुरु) – Rytų dvasinėse filosofijose (hinduizme, budizme ir kt.) – dvasinis mokytojas, dvasinis vedlys, išminčius. Vėliau vakaruose žodžiu guru imti vadinti įvairių (ne tik dvasinių) sričių žinovai, mokytojai, autoritetai.”

Pati aš be galo mėgstu įvairius seminarus ir tikrai juos vertinu bei įžvelgiu juose prasmę. Aišku vieni labiau aktualūs ir įdomūs, kiti mažiau…

Bet visgi, žmonės, kurie mokosi ir moko kitus, skiria tam nemažai laiko, suranda begales informacijos ir atrenka tuos dalykus, kurie yra naudingi, taigi juos tikrai galima vadinti guru.

Visgi kai kuriems žmonės tai nepriimtina informacijos gavimo formas. Kažin kodėl? Neįdomu? Per brangu? patys randate sau reikalingą informaciją? Netikite, kad naudinga? Nereikia papildomos informacijos?…

Kartais, kai žmonės aktyviai priešinasi įvairiems mokymamas ir sako, kad jiems nereikie mokytojų ar antrų tėvų, nereikia pamokėlių ir auklėjimo, sako, kad jie viską žino, tikrai imu abejoti… Nes tikrai protingas žmogus suvokia, kad kuo daugiau jis žino, tuo daugiau jis žino nežinąs.

Ir vėlgi dar vienas taškas Guru naudai – žmonės skeptiškai žiūri į psichologus ir seminarus, o paskiau žudosi, serga depresijomis, skęsta alkoholio liūne, lieka senberniais, kenčia nuo įvairiausių kompleksų, nesusitvarko su vaikais ir susiduria su begalėmis kitų žmogiškų problemų…. Gal visgi kartais tikrai naudinga atrasti savo guru ir pasiklausti, pasitarti, kažko išmokti…

Tai tiek mano pasvarstymų apie mokytojus, apie Guru ir apie skeptišką požiūrį į mokymus. Visgi kaip ir visada, aš esu labai lanksti ir tolerantiška, taigi visi turi teisę turėti savo nuomonę.

O tiems, kas domisi seminarais, kas susiduria su stresu ir kas turi bent kelis vienišus draugus, noriu pristatyti mano minėto Gyvenimo Guru ir DarniPora.lt konkursą. Visą informaciją apie dalyvavimą rasite čia:

https://www.darnipora.lt/?pg=cutompage&utm_source=konkursas&utm_medium=konkursas&utm_campaign=guru

Tikrai rekomenduoju. Nustokite dejuoti, kaip viskas blogai, nebeverkite, nedepresuokite ir nekelkite balso, nesinervuokite… Juk nervų ląstelės neregeneruoja, Jums tiesiog reikia išmokti produktyviau susidoroti su neišvengiamu gyvenime stresu.

Ir pabaigai pateiksiu man patikusią citatą iš Gyvenimo Guru svetainės puslapio:

“Jei nori, kad gyvenimas Tau teiktų didesnį pasitenkinimą, pakeisk savo mąstymą. (Opra Winfrey)”, o Guru juk to ir moko – įželgti mąstymo klaidas ir pakeisti klaidingą mąstymą bei palengvinti savo gyvenimą.

Be streso-

Kris!

Comments are closed.