Du kapitonai viename laive

Ar galite įsivaizduoti laivą su dviem užsispyrusiais vairininkais? Suprantama, jeigu nė vienas iš jų nenorės nusileisti, tai laivas neišvengiamai nuskęs. Jei šeimoje atsiranda du kapitonai, du lyderiai, kurių kiekvienas nė už ką nenori paleisti šeimos vairo iš savo rankų, rezultatas būna toks pat.

Kai susituokia du energingi, veiklūs, sėkmingą karjerą padarę žmonės su daugybe savų interesų, neišvengiamai prasideda konfliktai.

Kiekvienas iš jų, įpratęs savo gyvenime pats priimti sprendimus ir viską daryti savarankiškai, nuo pirmųjų dienų tikisi iš partnerio besąlygiško paklusnumo. Tik paklusti nenori niekas, nes kiekvienas laiko save šiek tiek viršesniu už kitą ir visaip stengiasi tai įrodyti.

Žinoma, konfliktai pirmosiomis bendro gyvenimo dienomis dar užglaistomi aistra ir meile. Po kurio laiko jausmai nurimsta, o charakteriai išlieka tie patys. Šeimoje atsiranda įtampa.

Jei abu partneriai yra ne tik stiprios, savarankiškos asmenybės, bet ir protingi tolerantiški žmonės, jie dar gali išvengti skyrybų. Išeitis – susėsti abiem ir viską ramiai apsvarstyti, pasidalinti savo įtakos sferas šeimoje ir nustatyti klausimų grupę, kurių sprendimą ateityje galės priimti tik šeimos taryba.

Deja, dažniausiai dvi tokios stiprios nepriklausomos asmenybės pradeda begalinį alinantį karą dėl valdžios, į kurį nevalingai įtraukiami vaikai, tėvai, giminės ir visi pažįstami. Tokią šeimą reikia gelbėti.

Jeigu jūs esate ne itin švelnaus charakterio, įpratę viską spręsti patys ir visko siekti savarankiškai ir kaip gyvenimo draugą pasirinkote lyderį iš prigimties, jums teks išmokt nusileisti. Be to, teks nustoti puoselėti išdidumą ir nelaikyti kompromisų silpnos valios išraiška. Kur kas protingiau iš anksto pasiskirstyti įtakos sferas ir nesikėsinti į svetimus įgaliojimus.

Moterys, nebijokite pasirodyti silpnos, juk šalia jūsų mylimas vyras, kuriam likimas lėmė būti jūsų globėju ir ramsčiu. Stenkitės būti atviros ir nuoširdžios, neslėpkite savo problemų ir rūpesčių. Tai leis jums greičiau suvokti, kad jūsų antroji pusė – ne priešas ir varžovas, o partneris ir draugas.

Sugebėjimas išklausyti ir toleruoti svetimą nuomonę – gerų ir pagarbos kupinų santykių pagrindas. Jeigu jus sieja meilė ir pagarba, tai sugebėsite sukurti harmoniją šeimoje. Šeimos židinys negali būti mūšio laukas. Namuose abu lyderiai turi pailsėti, atgauti jėgas, čia turi viešpatauti taika ir supratimas.