Jonines

Sveiki, mielieji! Kaip jaučiatės? Ar nekankina galvos ir raumenų skausmai dėl besikeičiančių orų ir drėgmės?

JONINĖS.

Visų pirma noriu pasveikinti visus Jonus ir Janinas su gražia Jūsų artėjančia švente! Jonines man asocijuojasi su laužais, dainomis, ąžuolų vainikais. Tikra lietuviška šventė, be jokių “Santa Claus”, “happy birthday” ir kitų svetimybių. Viskas labai sava – lietuviško vardo vardadienis, vainikų leidimas, norų galvojimas, paparčio žiedo ieškojimas. Linkiu šią šventę gražiai paminėti, neaplenkti begalės organizuojamų renginių ir kompanijoje turėti bent vieną varduvininką.

Joninių naktis ypatinga – ji trumpiausia, o liaudyje laikoma pranašingiausia ir paslaptingiausia. Jos metu buvo spėliojami orai, svarstoma apie rudens derlių, menami mylimųjų vardai, ieškoma laimės… Visa tai ir dar daugiau galite išbandyti. O be to dar džiugina tai, kad šventės suartina. Tada lengviau mezgasi pažintys, nes atsiranda pretekstas netikėtam flirtui ar tema pirmam pokalbiui.

LIETINGAS SAVAITGALIS.

Neišsigąskite lietaus, apsiginkluokite skėčiais ir guminiais batais! Pačios gražiausios dainos ir romantiškiausi eilėraščiai apie lietų, gal tada gimsta jausmai?

Aš savaitgalį buvau mieste, pavaikštinėjau po triukšmingas Vilniaus gatves, pasiklausiau tebūnie muzikos, pažiūrėjau tebūnie filmus, pasidžiaugiau, kad Vilnius gyvena, alsuoja, kuria kažką įdomaus ir originalaus. Sušlapau iki paskutinio rūbo siūlelio ir šildžiausi namie arbata.

Jau ne kartą teko pasidžiaugti šviežiomis lietuviškomis braškėmis, salotomis. Širdis atsigauna nuo tokių šviežių skanumynų. dar girdėjau, kad žemuogės susirpusios. Akį džiugina rugiagėlės. Aplinkui studentai gauna diplomus, puošiasi kostiumais ir švenčia iškovotą dar vieną pergalę. Kiti renkasi specialybes, treti gražina savo sodybas arba kitaip tobulėja ir spinduliuoja.

JŪRA.

Deduosi lagaminą į Karklę – miegmaišis, palapinė, vynas, maudymosi kostiumėlis, rankšluostis, patalai, guminiai, lietpaltis, pora sijonų ir gera nuotaika. Grįšiu su įspūdžiais, kuriais būtinai Jus pavaišinsiu. Taip pat lauksiu ir Jūsų atgarsio, kuom gyvenate ir ką veikiate, ką atradote ir ką patyrėte, kodėl džiaugėtės ar liūdėjote.

Neužmiršti skėčio, neužmiršti skėčio…. 🙂

KRIS