Kaip sutarti su vyro seserimi

Daugelis ištekėjusių moterų žino, kad kai teki už vyro, dažniausiai išteki ir už jo šeimos. Puiku, jeigu santykiai su vyro giminėmis yra puikūs. Bet ką daryti, jei, pavyzdžiui, vyro sesuo yra tokia valdinga ir irzli, kad trukdo jūsų šeimos laimei?

1. Pripažinkite problemą. Garsiai įvardinkite problemą. Ar jūsų vyro sesuo laido ironiškus ir bjaurius komentarus apie jus? Ar jis kontroliuoja jūsų vyrą? Atvirai kritikuoja tai, kaip jūs auklėjate savo vaikus? Paimkite popieriaus lapą ir surašykite dalykus, dėl ko ji jus erzina.

2. Pasistenkite išvengti konflikto. Prieš vykdami į svečius pas vyro seserį arba prieš pasikviesdami ją į svečius, perskaitykite jos labiausiai erzinančių dalykų sąrašą ir apgalvokite blogiausią scenarijų, kuris gali įvykti. Pavyzdžiui, jei jums nepatinka, kad ji nurodinėja, kaip turite auklėti savo vaikus, įsivaizduokite, kad ji pasakys jums, kad jūs be reikalo leidžiate savo septynmečiui žiūrėti filmukus. Pagalvokite, ką galėtumėte padaryti, kad ji to nepasakytų ir, savaime suprantama, jūsų nesuerzintų.

3. Jei visgi manote, kad jūs nieko negalite padaryti, kad jūsų vyro sesuo jums nenurodinėtų (arba kitaip jūsų neerzintų), ignoruokite jos erzinančius veiksmus tiek, kiek galite. Jei jos priekabės skirtos ne jums, nekreipkite į jas dėmesio, pasistenkite jų iš viso negirdėti.

4. Suvaldykite savo emocijas. Neleiskite, kad emocijos jus valdytų. Jei konflikto išvengti neįmanoma, trumpam sulaikykite kvėpavimą ir tada be emocijų ramiai pasakykite, ką galvojate. Tik nekalbėkite grubiai ar įžeidžiančiai, tiesiog pasakykite, kad savo vaikus jūs auklėsite taip, kaip pati norėsite.

5. Nebijokite turėti savo nuomonę, būkite atvira ir sąžininga. Neleiskite, kad baimė ką nors pasakyti netinkamai jums kliudytų pasakyti savo nuomonę. Pavyzdžiui, jei nesutampa jūsų politinės pažiūros, jūsų vyro sesuo, net žinodama jūsų politines pažiūras, gali pasakyti kažką panašaus į „ir kas galėjo balsuoti už tą idiotą“ – žinoma, ji žino, kad jūs už jį balsavote. Tokiu atveju nenutylėkite, be pykčio pasakykite, kad jūs viską girdite ir nenorėtumėte būti įžeidinėjama. Leiskite jai žinoti, kad ji palietė jautrią temą. Jei jos reakcija abejinga (maždaug „na ir kas?“), pasakykite, kad jei nenorite kalbėti argumentais, kodėl šitas idiotas, o kitas – ne, tuomet gal pakalbėkime apie ką nors kitą. Na, o jei ji mėgins vis tiek ginčytis, pakartokite, kad norėtumėte pakeisti temą.

6. Parodykite, ką jaučiate. Jei ignoruosite savo jausmus, visada bus sunku bendrauti. Pavyzdžiui, jei ji ima atvirauti apie savo intymaus gyvenimo detales, aiškiai pasakykite, kad nenorite tiek daug žinoti. Jei ji nenutyla ir vis tiek pasakoja, pakartokite, kad nenorite to žinoti. Taip pat pasakykite aiškiai, jei ji per daug jus kontroliuoja. Pavyzdžiui, jei jūs susitarėte pavakarieniauti restorane, tačiau jos vyras dėl kažkokių priežasčių vėluoja ir pranešė jums apie tai keliolika minučių prieš laiką, kai susitarėte susitikti, neleiskite, kad ji jus kontroliuotų. Pasakykite aiškiai, kad palauksite jų 20 minučių, o jei jie neatvyks, jūs pradėsite vakarieniauti be jų, o jie gali atvykti kada tik panorės. Jūs turite tai pasakyti, kad nubrėžtumėte ribas – vyro sesuo turi suprasti, kad jūsų šeima neprivalo derintis prie jos.

7. Priimkite savo vyro seserį tokią, kokia ji yra. Jei ji kartais pasako ką nors netaktiškai, susitaikykite su tuo, kad ji tiesiog tokia yra ir nemėginkite jos pakeisti.

8. Padarykite jai ką nors malonaus. Net jei ji nemandagi, nupirkite jai mažą dovanėlę ar padarykite ką nors malonaus. Jei gražūs poelgiai nesušildys jos širdies jūsų atžvilgiu, neišgyvenkite dėl to – ji tiesiog tokia yra.