Kaip kovoti su įsakmia sutuoktinio mama

Jūsų anyta nuolat nurodinėja, kaip turite gaminti, tvarkytis namuose ir auklėti savo vaikus? O gal jūsų uošvienė ateina į svečius kas antrą dieną ne tik nekviesta, bet ir neperspėjusi? Jūs jau seniai turite savo šeimą, tačiau sutuoktinio mama vis dar stengiasi kontroliuoti jūsų gyvenimą?

Tiesą sakant, daugelis porų susiduria su šia problema, tačiau yra keli būdai, kaip galite pakeisti savo ar sutuoktinio mamos elgesį.

Pirmiausia nustokite elgtis kaip auka. Tuite dvi išeitis. Galite nuolat skųstis, kokia anyta ar uošvienė yra bloga, apkalbinėti ją kitiems ir sakyti, kokia jūs vargšelė (arba vargšelis) ir kaip jums nepasisekė. Kita išeitis – ką nors daryti, kad situacija pasikeistų. Skaitykite daugiau knygų ar straipsnių apie santykius ar užsirašykite pas psichologą. Kuo daugiau turėsite žinių apie santykius su giminėmis, tuo bus paprasčiau išsaugoti santuoką ir užkirsti kelią šeimyninėms kliūtims.

Turite būti tvirti ir mokėti apginti savo nuomonę. Nesvarbu, ką galvoja anyta ar uošvienė, nekeiskite savo nuomonės ir taip parodykite, kad jūsų nuomonė, kaip tvarkyti savo gyvenimą, yra svarbiausia. Būkite savimi ir nubrėžkite aiškias ribas, kur anyta ar uošvienė gali kištis, ir kuriuos sprendimus priimate tik jūs su sutuoktiniu. Su sutuoktinio mama pyktis niekas nenori, tačiau pagalvokite, ar svarbiau likti mandagiam, ar apginti savo šeimos interesus. Tiesa, tai nereiškia, kad galite būti nemandagus. Mandagiai, tačiau tvirtai pasakykite savo nuomonę. Jei norite būti suaugęs, tai ir elkitės kaip suaugęs.

Šiame procese labai svarbus abiejų sutuoktinių elgesys. Jei sutuoktinis palaikys ne jus, o savo mamą, kažin ar jums pavyks išsaugoti darnią šeimą. Turite susivienyti kaip pora ir tapti vyru ir žmona ne tik todėl, kad taip parašyta pase. Svarbiausius klausimus aptarkite dviese. Kai kalbate prie tėvų, turėkite vieningą nuomonę.

Santykiai su uošviene ar anyta gali tapti dideliu iššūkiu, tačiau nepamirškite, kad jūs turite galimybę išsaugoti savo santuoką.