Ji neištikima

Neištikimybė. Galbūt svarstėte apie tai, o galbūt ir susidūrėte. Naujo tyrimo duomenimis, šiandien moterys kaip niekada anksčiau linkusios vadovautis potraukiais bei aistromis.

Tyrimas atskleidžia, jog šiandien partnerį apgaudinėja viena iš penkių dailiosios lyties atstovių. Tai aukščiausias kada nors teigtas neištikimų moterų skaičius – šiandien jis susilygino su neištikimų stipriosios lyties atstovų skaičiumi,- teigia Danijos Tarptautinių nuomonės tyrimų centras.

Šiame „Sekso ir miesto“ amžiuje tai menkai testebina. „Visuomenė tarsi davė leidimą moteriai būti seksualiai aktyvia. Kodėl moterys būna neištikimos? Dėl tų pačių priežasčių, kaip ir vyrai – negavus kažko santuokoje, imama ieškoti kitur…“,- pasakoja penkiolika metų vedybų konsultantu dirbęs tyrėjas.

Keliomis tikros istorijos

„Buvusi žmona mane apgaudinėjo ir galiausiai paliko dėl savo viršininko. Tačiau ir aš dėl to šiek tiek kaltas – prisipažįstu, neskyriau jai pakankamai dėmesio, švelnumo. Nesuprantu kodėl, bet buvau pernelyg uždaras, intravertiškas… ko gero, nežinojau, kaip būti geru partneriu.“,- pasakoja 32-ejų metų vyras.

„Taip, apgaudinėjau savo vyrą. Nesididžiuoju tuo, tačiau ištekėjau jauna, o vyras man apskritai neskyrė dėmesio. Kasdien dirbdavau po dvylika valandų, o grįžusi naktis leisdavau viena. Vieną rytą nusprendžiau trims dienoms išvykti. Negaliu sakyti, kad tos dienos nebuvo fantastiškos, tačiau dabar, kai turiu vaikus, to nebekartočiau. Pajutęs pavydą vyras kiek pasikeitė ir dabar esame laimingi turėdami du vaikus.“

„Man teko būti ta „kita moterimi“ vedusiam vyrui. Susitikinėdavome bene kasdien, tuo metu, kai jo žmona dirbdavo. Vieną dieną jis prasitarė, jog… mane įsimylėjo. Mūsų seksualinis bendravimas truko dar kokius keturis mėnesius. Galų gale nutraukiau mūsų santykius – pasijutau pernelyg kalta griaudama santuoką bei norėjau tikros draugystės.“

Ko nori ištekėjusios moterys?

Kai kurios moterys neištikimos būna vien dėl sekso,- teigia Danijos medicinos universiteto šeimos psichologė.

„Kai moteris susitikinėja su vyru, jaučia aistrą, jaudulį… Po kelių metų santuokoje jos nori tai susigrąžinti. Susižavėjus kitu žmogumi galima tai dar kartą išgyventi“,- paaiškina psichologė.

Beje, egzistuoja ne tik seksualinė neištikimybė, bet taip pat ir emocinė. Kartais žmonės susikuria stiprų emocinį ryšį su kitais.

Didžiausia problema daugeliui dailiosios lyties atstovių – neatidus vyras. Jei šis prioritetą skiria darbui ar kitai veiklai, pavyzdžiui sportui – tai gali būti žmonos neištikimybės priežastimi. „Ji nesijaučia vertinama, gerbiama, su ja nesielgiama gražiai, meiliai… tuomet moteris jaučiasi tarsi savaime suprantamu dalyku. Jeigu ji randa kažką, kas priverčia jaustis gerai, pasitikėti savimi, kas ja žavisi, gražiai elgiasi – tai iš tiesų vilioja.“,- aiškina ekspertas.

Dažnai susikerta poros vaidmenų troškimai: jis nori tradicinės moters, gaminančios valgį, prižiūrinčios namus… Ji po darbo verčiau pasirinktų ne virtuvę, o sporto klubą. Iš tiesų, viskas suderinama. Tereikia bendrauti, ieškoti kompromisų… Jei ne, kažkuris vienas vis tiek jausis nepatenkintas. „Tiesą sakant, visos poros turi problemų. Tačiau tik tos, kurias sieja šilti jausmai, kurios drąsiai juos reiškia – išliks laimingos kartu.“,- pasakoja santykių ekspertas.

Šia tema buvo atliktas kitas įdomus tyrimas. Tikriausiai visi manome, jog poros, nusprendžiančios išsiskirti, turi daugiau problemų. Bet tai netiesa. Visos poros turi problemų, skiriasi tik pozityvių jausmų vienas kitam poroje kiekis.

Apskritai, laimingos poros sugebėjo išvardinti daugiau teigiamų partnerio bruožų nei neigiamų. Tuo tarpu nelaimingos žinojo vidutiniškai tris neigiamus vienam teigiamam bruožui.

Ar galima išsaugoti santuoką?

Jei jūsų santuoka tapo rutiniška, neįdomi, jei kitas vaikinas jums kelia susidomėjimą – du ar tris kartus gerai pagalvokite prieš įsiveldama į naują romaną.

Jūsų romantikos, aistros poreikis neturi nieko bendra su nauju vyru. Ir viskas nėra tik apie seksą, nors taip ir gali pasirodyti. Tas asmuo atstovauja poreikius, kurių negalite patenkinti šeimoje. Tai reiškia tik viena – jūsų santuokos problemas.

„Neištikimybė bet kuriuo atveju kenksminga santuokai. Tai ardo pasitikėjimą, išduoda jausmus. Bet tai nebūtinai reiškia, jog santuoka, draugystė baigta. Yra tekę matyti atvejų, kuomet neištikimybė buvo tik skausmingas perspėjimas – metas kažką keisti. Žinoma, reikia daug laiko tai pamiršti, susigrąžinti pasitikėjimą, tai tikrai sunku, tačiau įmanoma.“,- sako santykių ekspertas.

Kai šeimoje yra vaikų, prioritetai vėl gi skiriasi. „Tokios poros turi tikrą atsakomybę rūpintis savo santykiais, juk tai svarbu ne tik jiems, bet ir atžaloms“,- pasakoja psichologas.

Ar jūsų santykiai įveiks neištikimybę? Priklauso nuo to, kokia jūsų draugystė. Jeigu santuoka pagrįsta draugiškumu, abipuse pagarba, rūpesčiu, meile – tai ji gali įveikti daugybę problemų. Tačiau po neištikimybės be galo sunku vėl susikurti tokius pat tvirtus santykius.

Galbūt skamba neseksualiai, tačiau santykiai – tai darbas. „Jei poros aktyviai „nedirba“ dėl savo draugystės , jie netrukus susvetimėja. Tokiu atveju kiekvienas dėmesio ir aistros ieško kitur… tokie jau žmonių poreikiai.

Kokia „darbo dėl santykių“ esmė? „Visų pirma, tai dažni pokalbiai bei atvirumas. Deja, poros dažnai laikui bėgant tai pamiršta… problemų daugėja, šie jų nesprendžia, galų gale – būna vėlu…,- darbo patirtimi dalinasi šeimų konsultantas,- Beje, nors tėvai mano, jog vaikai neįtaria apie jų problemas, bet dažniausiai šie viską supranta…“

Jei ilgai ignoravote savo vedybines problemas, paskubėkite jas spręsti, nes šios tikrai dažnai sąlygoja neištikimybę. Geriausia bandyti spręsti bėdas anksčiau, kol dar galutinai nepraradote vienas kito pasitikėjimo.

„Prieš peržengdami neištikimybės liniją, supraskite, jog tai tikrai nieko neišspręs. Jei tiesiog norite nusiųsti partneriui „dėmesio reikalaujančią žinutę“ – neištikimybė taip pat ne išeitis. Esu dirbęs su daugybe porų ir apgaulė nei vieniems santykiams neatnešė nieko gero“,- sako šeimos santykių ekspertas.

Comments are closed.