Madingi klydo

1. Romos imperatoriaus Nerono valdymo laikais buvo madinga nešioti permatomus drabužius, pasiūtus iš plono šilko. Tokie moterų drabužiai neslėpė nei jų krūtų, nei genitalijų. Tačiau, filosofo Senekos žodžiais tariant, „moterys savo meilužiams miegamajame nebeturėjo pademonstruoti nieko naujo, nes viską jau buvo parodžiusios gatvėje“.

2. Vyriško tarpkojo gaubtas – Renesanso laikais privalomas kiekvieno džentelmeno aprangos atributas buvo sukurtas kaip priemonė apsaugoti pagrindinį riterio instrumentą mūšio metu.

3. Kaklaskarės nuo blusų – XIV-XVI amžiais Anglijos moterys nešiojo specialias kailines kaklaskares, skirtas privilioti blusoms, taip pašalinant jas iš kitų aprangos vietų.

4. XVIII amžiuje Europoje tiek vyrai, tiek moterys nešiojo iš pelės kailiuko padarytus dirbtinius antakius, priklijuotus prie veido iš žuvies taukų pagamintais klijais.

5. XIII amžiuje Kinijoje gyvavusi tradicija suveržti mergaičių pėdas, kad jos daugiau nebeaugtų, buvo sugalvota tam, kad žmonos negalėtų pabėgti nuo savo vyrų.

6. Anglijos karalienės Viktorijos vyras princas Albertas pradėjo džentelmenišką madą sulaikyti erekciją, perduriant penio odelę ir pritvirtinat jį prie šlaunies sudėtinga virvių bei kilpelių sistema.

7. XVI amžiuje Europoje didelio populiarumo sulaukė „daktaro Solimano vanduo“, skirtas naikinti spuogus, strazdanas bei karpas. Tai buvo išties veiksmingas skystis, tačiau jo rezultatas prilygo tam pačiam, kokį gautumėme, savo odą prilietę įkaitintu lituokliu. Mat, pagrindinis „Solimano vandens“ ingredientas buvo skystas gyvsidabris, nudeginantis viršutinį odos sluoksnį ir išdeginantis po juo esančią mėsą. Juo pasigražinusiems žmonėms ir dantys išbyrėdavo greičiau nei įprasta.

8. Apie 1920-uosius metus JAV grožio salonuose kūno plaukai buvo šalinami rentgeno spinduliais. Radiacija tada buvo laikoma tikra panacėja nuo visų žinotų ligų – buvo sukurta „radioaktyvi dantų pasta“, balinanti dantis ir skatinanti virškinimą, „radioaktyvūs veido kremai“ odai pašviesinti, netgi „radioaktyvūs šokoladukai“. Apie 1930-uosius metus Amerikos vaistinėse pasirodė ir „radioaktyvusis vanduo“, atliekantis toniko vaidmenį. Ir nors vien jis tiesiogiai nuvarė į kapus keletą tūkstančių žmonių, dar 1953 metais Kolorado valstijoje buvo parduodama „radioaktyvus kontraceptinis tepalas“.

9. XVI amžiaus Italijoje madingiausios moterys dažydavo savo dantis įvairiomis spalvomis. To laikmečio Rusijos moterys juos dažydavo kažkodėl vien juodai.

10. Avietiniai arba raudoni vyriški švarkai – kažin, kas dėjosi juos nešiojančių Lietuvos vyrų galvose?