Jūra ir permainingi orai

Sveiki!

Grįžau iš jūros šventės, galva pilna įspūdžių. Buvo labai daug žmonių, daugiau nei tikėjausi aš, gal mažiau, nei tikėjosi prekybininkai. Penktadienį jūra pasitiko nelabai svetingai – su lietum ir šaltesniais oro gūsiais, bet į pavakarę dangus prasigiedrijo ir žadėjo šviesų rytojų.

Šeštadienis buvo kaitrus ir saulėtas, nei vieno lietaus debesėlio nebuvo. Miegojome kempinge netoli pajūrio, todėl galėjome girdėti jūros ošimą. Į palapinę įeiti naktį, kai drėgna žolė kanda kojų pirštų galus, nėra pats maloniausias jausmas, bet viduje jaukiai įsitaisius galima pasijusti it namie.

Jūros krantą mušė milžiniškos bangos, gaila tik, kad į pakrantę vis išnešami dumbliai ir nešvarumai. Ir kad žmonės šiukšlina be saiko, meta šiukšles į tam skirtus konteinerius, kai jie jau būna perpildyti… Tikiuosi, kad mūsų kultūra iki tokio lygio užaugs, kai nebešiukšlins ne tik savo, bet ir kaimyno kiemo.

Be jūros pakrantės, teko įžengti ir į didmiestį. Poilsio dienomis to vengiu, bet jūros šventė priviliojo pasižmonėti į Klaipėdą. Nespėjau visko apžiūrėti ir apvaikščioti, nes perėjus per žmonių kirmėlyną po poros valandų norisi tik prisėsti ir pailsėti, bet spėjau per tą laiką užmatyti pačių įvairiausių ir įdomiausių rankų darbo dirbinių – kailiai, medis, drobės, dekupažas, medus, pyragai. Galėjai rasti visko, ko tik ieškai. Ir kas svarbiausia – dauguma prekių pagamintos iš natūralių produktų – maistas šviežias, rūbai be sintetikos.

Kaip ir visų švenčių metu netruko alkoholio padauginusių jaunuolių, driekėsi milžiniškos eilės prie viešųjų tualetų, buvo daug triukšmo, o maitinimo įstaigos vos spėjo aptarnauti klientus.

Paragavus jūros, šviežių pyragų su aguonom, keliose skirtingose kavinėse gamintų kepsnių, miego gamtoje, kaitinančios saulės ir dviračių sporto, nebesinorėjo grįžti į kasdienybę su rėmais ir darbo valandomis.

Išvažiavome namo gana vėlai, norėdami išnaudoti kurorte kiekvieną minutę ir užmiršę, ką reiškia skubėti. Pakeliui pagavo ir rūko debesys, ir liūtis, ir saulė. Oras keitėsi ne valandomis, o kas keliolika minučių. Vienam kaimelyje matosi nulyta, kitam – asfaltas išdžiuvęs, lietaus savaitę nematyti. Stebuklingas tas kraštas Lietuva, oro nesuplanuosi. Prognozės keičiasi į savaitę kelis kartus, o kartais ir tą pačią dieną vėjas netikėtumų gali atpūsti.

Linkiu planuojantiems atostogas gero oro ir nuotaikingų įspūdžių. Net jei atostogoms galite skirti vos pora dienų, atraskite pramogų gausybę, bei joje tai, kas tinka Jums.

Pailsėjusi,

Kris

Comments are closed.